My home / Inspiration / Trend / Ikea lanserar ny...
Foto: Ikea.

Ikea lanserar ny kollektion – Giltig

Ikea lanserar ny kollektion.
Tillsammans med den brittiska modeskaparen Katie Eary ska den sprakande serien Giltig få det att svida i ögonen.

Sugen på att ta ut svängarna på nästa middagsparty? 
Ikea lanserar nu en ny tillfällig kollektion tillsammans med modeskaparen Katie Eary. Med Giltig är målet att det ska svida lite i ögonen. 
– Ett bra hem handlar inte om att ha många flashiga prylar. Det handlar om att ha saker som kompletterar din personlighet. På så sätt är det som att kliva in i en människas hjärna när du besöker ett hem, säger Katie Eary i ett pressmeddelande. 

Den nya kollektionen är också den första i en serie samarbeten där Ikea samarbetat med modeskapare, samtidigt som de vill prova nya metoder och tekniker. 
– Vi kan lära oss mycket av modeskapare och hur de arbetar med färg, grafik, mönster och form. De måste ständigt förnya både sig själva och sitt arbete. De är vana vid att ligga i framkant när det gäller utveckling av printoch färgteknik, säger Henrik Most, kreativ ledare på Ikea of Sweden, i samma pressmeddelande. 

Själv säger Katie Eary att hon älskar möbler och inredningsobjekt och att dessa mer än någonsin definierar vilka vi är. 
– När Ikea frågade mig kände jag direkt att här kunde jag göra något speciellt. För ungefär tio år sen fick du en uppfattning om en person utifrån vilka cd-skivor eller böcker hon ägde och hade i bokhyllan. I dag är det framför allt möbler, inredningsobjekt och personliga småsaker i hemmet som skvallrar om vem en person är, säger hon. 

Giltig når butikerna den 15 april. 

Ikea GiltigFoto: Ikea.
Ikea GiltigFoto: Ikea.
Giltig_Ikea_9Foto: Ikea.
Ikea Giltig
Ikea GiltigFoto: Ikea.
Giltig_Ikea_8Foto: Ikea.
Ikea GiltigFoto: Ikea.
Giltig_Ikea_5Foto: Ikea.

LÄS MER: Så ser sommaren 2016 ut på Ikea