My home / Inspiration / Trend / Ikea lanserar samarbete...

Ikea lanserar samarbete med thailändska hantverkare

Nu lanserar Ikea ännu en tillfällig kollektion som utvecklats i samarbete med sociala entreprenörer i Thailand. I ”Välbalans” ingår bland annat handvävda textilier och handgjord keramik.

FOTO: Ikea

I åtta år har möbeljätten och Doi Tung Development Project samarbetat genom att skapa handgjorda produkter. Den nya kollektionen ”Välbalans” är tillverkad av lokala råvaror och med traditionella hantverksmetoder.

Projektet gör det möjligt för hundratals människor på landsbygden att försörja sig, vilket skapar ett bättre liv och en bättre miljö för invånarna i regionen, skriver Ikea ett pressmeddelande. Den tillfälliga serien innehåller allt i från handgjorda tekoppar, tekannor och serveringsfat till handvävda textilier,  presentaskar och anteckningsböcker.

”Välbalans” kommer att finnas på Ikeas varuhus i Stockholm, Malmö, Kållered, Bäckebol, Älmhult och Uppsala från 16 oktober.

 

Ikeas nya kollektion Välbalans Myhome06

Ikeas nya kollektion Välbalans Myhome01 Ikeas nya kollektion Välbalans Myhome02
Ikeas nya kollektion Välbalans Myhome05
Ikeas nya kollektion Välbalans Myhome07 Ikeas nya kollektion Välbalans Myhome08 Ikeas nya kollektion Välbalans Myhome09 Ikeas nya kollektion Välbalans Myhome10