My home / Inspiration / Trend / Inredarens trendspaning vecka...

Inredarens trendspaning vecka 2

Varje vecka listar My Homes bloggare Hildur Blad det viktigaste som hänt i inredningsvärlden. Här är hennes trendspaning för veckan som gått.

 traslagFoto: Ikea, Granit

 Trärena ytor

I vår ser vi mycket av de trärena ytorna där hantverket är påtagligt, där detaljerna skapar pricken över i. Material och former som vi kan leva med länge, aldrig blir omoderna och som bara blir vackrare med åren. Träslaget ask flyttar in i våra hem! Ikea lanserar i februari ett stort antal nyheter präglade av trä- och hantverkstrenden. Köksfronten ”Torhamn” av massivt trä och askfanér är en av alla nyheter i avskalad stil, som pricken över i har fått smidda handtag. Granit lanserar 28 januari en ny förvaringskollektion i ask och ljust läder tillsammans med Vera Novis. Den klassiska String-hyllan som lanserades redan 1949 uppdateras också: Hyllplanen i björk ersätts av hyllplan i ask natur och det som tidigare varit svartlackerat ersätts av svartbetsad ask.

 

 

 

 

porslinFoto: Rörstrand, Lagerhaus

Uppdaterat porslin

I oroliga tider värderar vi att umgås med varandra. En plats där vi då ofta hamnar är runt det dukade bordet. Med snyggt porslin blir den enklaste ostmacka något extra. Vi hittar ett stort antal nya produkter för det dukade bordet – varav några är riktiga klassiker som uppdaterats, fina att blanda upp med vitt basporslin. Lagerhaus bjuder bland annat på en vit basservis med det lilla extra i form av en ”hamrad” yta. 2013 lanserades jubileumsmuggen Filippa K White vilken likt tidigare årgångar blev både succé och samlarobjekt. Nu lanseras återigen muggen med taktil känsla, denna gång tillsammans med en skål och assiett. Rörstrand kompletterar också klassikern ”Swedish Grace” från 1932 med äggkoppar och nya skålar. 1960-tals klassikern ”Eden” från Rörstrand nyproducerad och lanseras i april, uppdaterad i färg och form.

 

 

 

vaxterFoto: Ikea, Lagerhaus, Ferm Living

Växterna tar plats

Många har länge pratat om att vi framöver kommer att inreda med växter. Nu är trenden här. Både Ikea, Lagerhaus och Ferm Living lanserar under januari och februari inredningsdetaljer som underlättar för dig som vill låta växterna ta plats där hemma. Blombord, amplar, blompidestaler, växtstegar och vägghållare för krukorna. Där finns något för alla förutsättningar och smaker. Terrakotta är ett material som vi kommer se mycket av i dessa sammanhang, liksom en uppsjö av kaktusar. En trend som trivs fint tillsammans med varmt gula toner, naturträ, skinn och pasteller för en vårig, fräsch känsla. 

 

  

  

 

 

hildurlitenHildur Blad bloggar på My Home och har jobbat heltid med inredning i 15 år. Du har väl inte missat hennes blogg Fixaodona?