My home / Inspiration / Trend / Inredarens trendspaning vecka...

Inredarens trendspaning vecka 4

Varje vecka listar My Homes bloggare Hildur Blad det viktigaste som hänt i inredningsvärlden. Här är hennes trendspaning för veckan som gått.

Av: Hildur Blad

gront
Inspirationen kommer från Muuto, Ellos och Holmegaard.

 

Grönt är skönt

Naturen fortsätter att inspirera med sina gröna toner. Bland vårens produktnyheter står det gröna i fokus – oavsett om det gäller färgen på väggen, mönsterbilder eller föremål som ska husera de gröna växterna. Holmegaard lanserar ”Gaia”, ett munblåst växtglas med självbevattningsfunktion. Perfekt för att hålla växterna vid liv, vecka efter vecka. De gröna tonerna är vackra att blanda med naturfärgat trä, glas och senapsgult. Samla dina udda vaser i en grupp med några gröna kvistar för att skapa ett snyggt och spirande blickfång.


 hangande
Granit och Ikea är några som satsar på den hängande trenden i vår.

Hängande föremål

I vår inreder vi inte enbart med möbler som står på golvet eller hänger på väggen. Nej, nu kommer både amplar och hängmöbler stort. Amplar passar även perfekt in på ”grönt är skönt”-temat. Förutom att det är supertrendigt så är hängande föremål ett bra ”inredningsverktyg” för att skapa olika nivåer och blickfång i ett rum. Dessutom frigörs golvyta vilket gör att en luftigare känsla skapas. 
I veckan hade Granit pressvisning för vår- och sommarnyheter 2016, där materialen och hantverket stod i fokus. Både amplar och hängstolar fanns i kollektionen. I veckan släppte dessutom Ikea bilder på ”Viktigt”-kollektionen i samarbete med Ingegerd Råman vilken lanseras i maj. Även här fokuserar man på hållbart, enkelt och naturligt och givetvis hittar vi också en ampel i kollektionen.

toniton
De härliga färgskalorna kommer från Muuto och Eco Wallpapers.

Ton i ton

Att färgsätta ton i ton är hett i vår. Rosa kombinerat med olika toner av beige och terrakotta är en färgkombination vi kommer att få se mycket mer av. Tapetkollektionen Eco Crayon som lanseras i mitten av februari bjuder på ton i ton i nämnda färgskala. Mixa de rosa tonerna med blått och naturfärgat trä för mer kontrast eller om du är orolig för att de rosa tonerna ska kännas barnsliga. Muuto lanserar nya färger på sina ”Dots”-krokar, givetvis i terrakotta. Mattan har hamnat i fokus och seglat upp på listan ”viktig inredningsdetalj” att satsa på. Och utbudet är stort, det finns något för alla smaker, behov och plånböcker. Ellos har ett stort antal prisvärda mattor i sitt sortiment – ofta med den extra trendiga detaljen – mattfransen. Välj en matta ton i ton med övrig inredning för en elegant känsla.

LÄS MER: Förra veckans trendspaning hittar du här! 


hildurlitenHildur Blad bloggar på My Home och har jobbat heltid med inredning i 15 år. Du har väl inte missat hennes blogg Fixaodona?