My home / Inspiration / Trend / Inredarens trendspaning vecka...

Inredarens trendspaning vecka 7: En grön värld

Varje vecka listar My Homes bloggare Hildur Blad det viktigaste som hänt i inredningsvärlden. Den här veckan ligger fokus på en grönare och skönare värld. Och nya samarbeten mellan inredning och mode.

Av: Hildur Blad

TeaserHildur-980x2
Inredaren Hildur Blad bloggar på My Home.

 

I efterdyningarna av årets största händelse i inrednings-Sverige, Stockholm Furniture & Light Fair och Stockholm Design Week, är det något lugnare bland nyhetssläppen. Men några stora aktörer har satsat på att släppa nyheter även den här veckan. Här sammanfattar inredaren Hildur Blad veckans nyheter i tre spaningar.

 

Spaning 1: Hållbarhet

Hållbarhet är ett av de allra hetaste ämnena just nu. Jag önskar att hållbarhetsaspekten blir en självklarhet – för alla. Alltid. Vad innebär hållbarhet? Går det att kombinera konsumtion och hållbarhet? Ett första steg för att göra skillnad är att handla klokt och medvetet. Eller som jag brukar säga; ”Stop buying shit you don´t need”. Ett citat i stil med vad Vivienne Westwood sade, men då angående mode; ”Buy less. Choose well. Make it last. Quality, not quantity…” Bemz utökar i veckan sitt utbud av Bemz Respect med fyra nya tyger. Respect är en kollektion där hållbar inredning och omsorg om naturen står i fokus. Texilierna tillverkas helt utan vattenförbrukning eller tillsatser av färgämnen för att minimera påverkan på vår miljö. Ett av alla exempel på hur vi kan konsumera lite klokare.

 

 

Spaning 2: Odlaren och groende grönska

Sista dagen av Möbelmässan föreläste Sandberg Wallpapers Creative Director Hanna Wendelbo-Hansson om vårens trender. I början av veckan lanserade de dessutom sin trendrapport, med fokus på hållbarhet, medveten konsumtion och tips och trix kring hur man hittar sin egen inredningsprofil. Genom att hitta din egen stil kan du undvika ”felköp” och därmed handla mer medvetet och långsiktigt. I trendrapporten presenterades fyra olika inredningsprofiler varav en var Odlaren, en person som uppskattar allt som växer och som gärna låter det synas i hemmet. I vår storsatsar Granit på produkter för dig som gillar att odla, såväl inne som ute och i veckan damp det ner ett mail med information om nya produkter. Perfekt för dig som gillar groende grönska.

 

 

Spaning 3: Mode + inredning =sant

Nästan varje vecka kan vi läsa om samarbeten mellan olika varumärken. Senast ut i raden samarbeten är Dusty Deco’s samarbete med Filippa K. Dusty Deco erbjuder ett handplockat urval av vintage möbler, konst och inredningsdetaljer som kommer finnas till försäljning tillsammans med Filippa K’s vår och sommarkollektion. Ett annat samarbete vi läst om i veckan är Dirty Linen som tillsammans med Whyred tagit fram en tillfällig kollektion med produkter för sängen. Insomnia-kollektionen innehåller bland annat ett bäddset med grafiskt mönster ur Whyreds klädkollektioner. Mixen mellan mode och inredning syns också på knapparna i underkant av påslakanet och en etikett i skinn, hämtade från Whyreds jeans. Kollektionen kommer att finnas på NK i Stockholm i Whyreds butiker och säljs under en begränsad period.

 

LÄS MER:  Fler nyheter, trendspaningar och shoppingguider på My Home