My home / Inspiration / Trend / Kapell till salu...

Kapell till salu – för under 1 miljon

Snacka om drömläge – och du behöver inte ens vinna jackpott på lotto för att ha råd. Kolla in det här kapellet som nu är till salu för under 1 miljon kronor.

Foto: André Nordblom/Husfoto

Med idylliskt läge vid kanten av skogen i Töreboda ligger det gamla Slätte Kyrketorps kapell som nu är till salu för 985.000 kronor. En bäck rinner över den 4.350 kvadratmeter stora tomten, och här finns också ett uterum och förråd.

Kapellet som är från 1931 sträcker sig över 130 kvadratmeter fördelat över två rum. På läktaren hittar man ett sovrum och i sakristian ligger köket. Här finns också ett stort allrum med en imponerande takhöjd på 6,5 meter. Från läktaren leder en stege upp till tornet som också går att inreda, och där uppifrån har en utsikt över ägorna. 

Huset byggdes ut 1966, och under 2000-talet har hela byggnaden moderniserats. Hela byggnaden är skyddad av kulturminneslagen, vilket innebär att man behöver tillstånd från Länsstyrelsen för att riva, flytta eller bygga om.

 

Kapell till salu Myhome01 Kapell till salu Myhome02 Kapell till salu Myhome03 Kapell till salu Myhome04 Kapell till salu Myhome05 Kapell till salu Myhome06 Kapell till salu Myhome07 Kapell till salu Myhome08 Kapell till salu Myhome09 Kapell till salu Myhome10 Kapell till salu Myhome11

 

LÄS MER: Övergiven drömvåning från 1800-talet till salu

 

Fler bilder hittar du hos mäklaren