My home / Inspiration / Trend / Kolla in de...

Kolla in de häftiga pepparkakshusen – som är till salu!

Nu finns två magnifika pepparkakshus till salu och mäklarna utlovar en ständig doft av kryddnejlika, ingefära och kanel. Passa på och lägg ditt bud – alla intäkter går oavkortat till välgörenhet.

Det är inte alla som har talangen eller tålamodet att skapa ett riktigt häftigt pepparkakshus. Men man behöver inte vara ledsen för det. Nu kan man lägga sitt bud på det häftiga pepparkakshuset som föreställer Helsingborgs rådhus. 

Det är konditorn Lina Olsén, aktuell i ”Dessertmästarna” på kanal5, som byggt det hisnande pepparkakshuset tillsammans med Patrik Myrén. Huset har fyra våningar, 24 rum och ett stor klocktorn där tiden kan ses från alla väderstreck.

Förelagan till pepparkakshuset, rådhuset i Helsingborg, ritades av arkitekten Alfred Hellerström efter att han vunnit en arkitekttävling. Byggnaden stod klar 1897 och är på hela 1224 kvadratmeter. Rådhuset har tydliga influenser av tysk, italiensk, fransk och engelsk gotik. 

Budgivningen på pepparkakshuset startade vid 500 kronor och är nu uppe i 8 500 kronor. Alla intäkter går oavkortat till Jonsters Charity som samlar in pengar till organisationer som jobbar för barn och ungdomars bästa. Budgivningen pågår fram till 13/12. Vi väntar med spänning på att se vad slutpriset kommer landa på.

 

Entrén till rådhuset.Foto: Bjurfors Fastighetsförmedling

 

Klocktornet och huvudentrén.Foto: Bjurfors Fastighetsförmedling

 

Pepparkashusets skapare, Patrik Myrén och Lina Olsén.Foto: Bjurfors Fastighetsförmedling

För mer info och budgivning: kolla in hos mäklaren här

 

Ett annat pepparkakshus som är till salu är den här pärlan.

 

Foto: Erik Olsson fastighetsförmedling.

Det här pepparkakshuset är det Erik Olsson fastighetsförmedling som står för. Pepparkakshuset är byggt av Per Olsson, medlem i kocklandslaget, på Lundbergs konditori. Pengarna från budgivningen på det här pepparkakshuset går till Stockholms Stadsmission och är nu uppe i över 100 000 kronor. 

 

För mer info och budgivning: kolla in hos mäklaren

 

LÄS MER: Så fixar du pepparkakshuset till jul!