My home / Inspiration / Trend / Mäklarnas 19 märkligaste...

Mäklarnas 19 märkligaste historier – det här vill du inte missa!

Mäklaryrket är inte bara att skriva klyschiga annonser. Ibland innebär det också att gömma dildos, jaga katter och ta hand om dementa grannar. Här delar några av mäklarna på Erik Olsson Fastighetsförmedling med sig av sina allra konstigaste jobbupplevelser.

Av: Helén Bjurberg Foto: Thinkstock

Romantisk middag med mäklaren

Mötet blev en dejt

”Efter en av mina visningar bad en spekulant att jag skulle komma hem till henne på möte. Jag trodde naturligtvis att hon ville ha hjälp att sälja sin lägenhet men när jag ringde på dörren visade det sig att det inte var något möte hon tänkt sig utan en dejt och ljusen på middagsbordet var redan tända”.

 

 

Gjorde nummer 2

”Jag hade en visning där en spekulant frågade om han kunde få låna toaletten. Jag sa ja men det fick jag bittert ångra, eftersom han gjorde ”nummer 2” och lämnade en fruktansvärd stank efter sig. De andra visningsbesökarna undrade om det var något fel på avloppet och jag hade väldigt svårt att förklara hur det egentligen låg till. Nu har jag lärt mig att alltid säga nej till toalettbesök under visningstiden”.

 

 

Dildon stod på bordet

”Jag skulle ha en visning där säljaren hade lämnat sin dildo framme på nattduksbordet. Jag ville såklart inte ta i den, men eftersom hon lagt undan hushållspapperet slutade det med att jag fick fösa ner den på golvet med min ena sko och putta in den under sängen. Efter visningen tyckte jag det var genant att nämna något till säljaren så jag gjorde aldrig det. Men jag hoppas att hon hittade sin dildo”.

 

 

Hemmet fullt av duvor

”När jag var praktikant var jag på ett möte hos en säljare som hade ett tio-femtontal duvor i sin lägenhet. De bodde i gamla kylskåp som han hade ställt in i lägenheten. Jag funderade mycket över hur vi skulle kunde göra lägenheten attraktiv inför en försäljning men som tur var fick vi aldrig uppdraget”.

 

 

Grannen gick fel

”Jag hade en visning där en dement granndam tog fel på lägenhet och plötsligt gick in till visningslägenheten i stället för till sin egen bostad som låg en trappa upp. Hon hälsade glatt på oss medan hon började pyssla i köket, men undrade säkert vad alla dessa människor gjorde hemma hos henne”.

Kondomer

Kondomerna trillade ut

”Under en visning jag hade var det en äldre kvinnlig spekulant som öppnade ett badrumsskåp varpå massor av kondomer vällde ut. Det var tydligt att damen blev oerhört generad av det lilla missödet. Särskilt som lägenheten verkligen var proppfull med folk och många hade svårt att låta bli att fnissa”.

 

 

Naken & full på gräset

 ”Jag skulle ha en privatvisning av ett hus för några familjer. Huset var omgiven av en tät häck med en grind i, och först när man passerat den gick det att se huset och tomten. När vi alla kommit in genom grinden pekade jag på huset framför oss och sa: ”Där har vi huset”. Sedan lät jag blicken vandra åt sidan till gräsmattan och fortsatte: ”Och där har vi säljaren”. För där låg mannen i huset spritt språngande naken och stupfull”.

 

 

Katten smet ut

”Mitt under en visning av en lägenhet insåg jag att jag råkat lämna dörren öppen trots att säljaren noga påpekat att hennes innekatt absolut inte fick släppas ut. I panik frågade jag en spekulant om han sett en katt. Det hade han, ute på gården. Medan spekulanten snällt stannade kvar och höll koll på visningen sprang jag ner för att hämta katten. Efter ett visst lockande och jagande lyckades jag få tag på den och tog upp den till lägenheten. Några minuter senare hörs ett fasansfullt fräs från vardagsrummet. Jag springer dit och ser hur katten jag nyss burit upp står med rest ragg och stirrar på en annan katt. Säljarens katt”.

 

 

Tog en selfie

”Vid en kontraktskrivning hejdade sig den ena köparen mitt i sitt signerande, för att ta en selfie medan hon skrev under kontraktet”.

 

 

Nojade över kondom

”En gång ringde en kund strax före en visning och sa att hon förmodligen hade glömt en kondom kvar bredvid sängen och bad mig städa bort den tills visningsbesökarna kom. Hon skämdes som en hund – helt i onödan skulle det visa sig, eftersom det inte låg någon kondom på sängbordet”.

 

 

Ville ha 1500 kronor

”En kvinna som fått en lapp i brevlådan om fri värdering ”värde 1 500 kronor” kom en dag in i butiken där jag jobbade. Hon hade ingen lägenhet att värdera men vill gärna ha sina 1 500 kronor i kontanter om det gick bra”.

ThinkstockPhotos-476356016

Grannkatten smet in

 ”Under visningen av en villa, sprang plötsligt grannens katt in i huset, varpå jag och två spekulanter började jaga runt efter den som galningar. Kattstackaren fick naturligtvis panik av jakten, gömde sig i källaren och vägrade komma fram. Vi letade och lockade men när halva visningen gått gav vi slutligen upp. Då vågade sig så klart katten genast fram och sprang ut”.

 

 

Fick inga bra besked

”På en privatvisning jag hade oroade sig spekulanten över att ytterdörren lät så mycket. För att förhöra oss om ljudet hördes till intilliggande lägenheter ringde vi på den närmsta grannen, som kom med lugnande besked att han aldrig blivit störd. Kanske hade spekulanten känt sig nöjd så, om det inte varit så att grannen var plakatfull, trots att det var lunchtid en helt vanlig vardag”.

 

 

Sov i sovsäck

”Jag hade en gång en säljare som inte orkade städa mellan visningarna. När han hade bäddat fint i sovrummet inför den första visningen så sov han i sovsäck på soffan tills lägenheten var såld”.

 

 

Passagerarna stirrade

15. ”Jag fick i uppdrag att sälja en lägenhet som låg på nedre botten precis intill en busshållsplats. Jag tänkte inte så mycket på hållplatsens placering förrän på visningen när en fullastad buss plötsligt stannade till och blev stående, med mängder med passagerare som satt och stirrade rakt ner på mig och visningsbesökarna i vardagsrummet. Den lägenheten blev inte så lättsåld”.

 

 

Hand i hand

Flyttade inte ut

 ”Jag sålde en gång en lägenhet åt ett ungt par som skulle separera. Mannen var helt förstörd över det men hade inget annat val än att flytta. En ung kvinna köpte lägenheten och på tillträdet kom den manliga säljaren och den kvinnliga köparen tillsammans. Jag trodde att de bara hade stött på varandra utanför, men när jag frågade mannen om allt gått bra med flytten svarade han till min förvåning att han inte hade flyttat ut. Det visade sig att köparen hade kommit till lägenheten efter kontraktskrivningen för att mäta några väggar och det bara hade sagt klick mellan dem. De blev därför sambos direkt, i hans gamla och hennes nya lägenhet, och i dag är de gifta”.

 

 

Kräktes på visningen

”En lägenhet jag sålde var i så risigt skick att en spekulant kräktes på visningen”.

Papegoja

Pratglada pippin

”Under ett möte med en säljare satt vi i hans kök och pratade. Jag hörde någon ropa något ifrån ett intilliggande rum, men säljaren svarade inte, utan nonchalerade totalt personen på andra sidan väggen. När jag flera gånger hört personen skrika ”Hallå?” och ”Kom då!” tittade jag undrande på säljaren varpå han tog med mig till rummet intill. Det visade sig vara hans pratglada papegoja som kallade på uppmärksamhet”.

 

Hade krokar i taket

”En gång fick jag i uppdrag att hjälpa ett medelålders par att sälja en liten övernattningsbostad de hade i Stockholm. Inredningen var lite speciell med bland annat väggar i svart sammet. Men det var inte förrän jag öppnade garderoben och såg vuxenleksakerna som jag förstod vad krokarna i taket och på väggarna skulle användas till”.

Källa: Erik Olsson Fastighetsförmedling

LÄS MER: Kolla in unika hem till salu här