My home / Inspiration / Trend / Nu gör kändisarna...

Nu gör kändisarna inredning – kolla in designsamarbetena!

Allt fler av våra svenska kändisar testar på att designa möbler och prylar. Nu i vår är Pernilla Wahlgren aktuell med en serie ugnsformar för Sagaform – men har du koll på vilka andra stjärnor som också gett sig in i inredningsbranschen?

Pernilla Wahlgren har designat serien ”Piccadilly” för Sagaform. Foto: Peter Knutson

Hej Pernilla Wahlgren! Hur fick du idéen till det här samarbetet med Sagaform?
– Jag är väldigt intresserad av matlagning och att duka fint. Måltiden är en helhetsupplevelse och man vill gärna att det ska vara fint hela vägen. Och så tyckte jag att det saknades gratängformar.

Vad har varit roligast med samarbetet? 
– Att det har varit något helt nytt för mig, jag har aldrig har gjort något sådant här tidigare.

Hur var det att samarbeta med designern Ann-Carin Wiktorsson?
– Det gick väldigt smidigt. Jag fick säga mina idéer, vad jag gillar och inte gillar. Och det var skönt att jobba med ett proffs som är utbildad formgivare. Även om jag designar kläder så är det ju ändå skillnad på kläder och porslin.  

Varifrån får du inspiration?
– Från det jag gillar själv, jag gillar inte så hårda grejer och modernt med hårda kanter och svart och vitt. Jag är lite mer för färg. Lite mer romantiskt mysig, det gillar jag.

Vad är dina senaste köp till hemmet? 
–  Marmor, brickor och lite guldljusstakar. Man blir ju inspirerad – det är tråkigt att erkänna att alla bloggare har det likadant hemma. Jag skulle väl önskat att jag var helt annorlunda, men det är jag inte, ha ha.

 

 

Andra kändisar som gör inredning

leila

Leila Lindholm

Tv-kocken driver en egen butikskedja under namnet Leilas Generalstore, och nu i vår är hon också aktuell med sitt andra samarbete med Ellos

 

per morberg

Per Morberg

I höstas skapade programledaren och skådespelaren Per Morberg rubriker – med hjälp av en planka. Vem hade kunnat ana att en skärbräda skulle väcka så mycket debatt och känslor? 
LÄS MER: Morbergs skärbräda för 4000 kr skapar debatt

 

tina nordström

Tina ”Mat-Tina” Nordström

På inredningsmässan Formex i januari 2016 presenterade tv-kocken Tina Norström en textilkollektion som hon skapat för familjeföretaget Ekelunds Väveri. 

 

prinsen

Prins Carl-Philip

Som en del av designduon Bernadotte & Kylberg har prins Carl-Philip gjort en rad designsamarbeten de senaste åren, bland annat med textilier för Åhléns, en porslinsserie för Rörstrand och vaser och ljusstakar för Mema/Gab. Nyligen hyllades prinsens vinglas för märket Zweizel av ingen mindre än tidningen Forbes, som hade med dem på sin lista med 7 måsten för varje lyxhem.

 

ernst

Ernst Kirchsteiger

Få har väl gjort så mycket inredningsprylar, småmöbler och detaljer som allas vår Ernst Kirchsteiger, som driver ett designmärke under eget namn – Ernst Kirchsteiger.

 

LÄS MER: Tofsarna är borta – kika in i Maria Montazamis nyrenoverade hem!