My home / Inspiration / Trend / Nu kan du...
Foto: Blocket.

Nu kan du köpa en atombombsäker bunker

Har du också drömt om att lägga vantarna på en atombombsäker bunker? Nu har du din chans. För 2,5 miljoner blir ett gigantiskt bergrum utanför Ånge ditt.

Bunkern Ensillre åtta mil väster om Sundsvall är byggd 1973. I det 800 kvadratmeter stora bergrummet finns ett fristående tvåvåningshus fördelat på en bottenvåning på 270 kvadrat och en övervåning på 210 kvadratmeter. Takhöjden är drygt fyra meter.
Enligt annonsen på Blocket finns här bland annat logement med ungefär 40 bäddar, utbildningsrum, kök och matsal. Huset har ett eget elverk som levererar ljus, värme, ventilation samt pumpar vatten ur den egna brunnen. Det atombombsäkra skyddsrummet ligger 100 meter in i berget och du tar dig dit via en lång tunnel. Här finns också ett stötvågsutrymme. 

Enligt Blocketannonsen är tomten drygt 8000 kvadrat med ”en hel del skog”. Närmaste busshållplats är bara 300 meter bort. Bunkern sägs vara lämplig för bland annat hostingverksamhet, som säkerhetslager, servercentral eller svampodling. Priset är satt till 2,5 miljoner.

LÄS MER: Nu kan du köpa en källarlya vid Stureplan – för 7,5 miljoner

Foto: Blocket. Foto: Blocket. Foto: Blocket. Foto: Blocket. Foto: Blocket.

 

 

LÄS MER: Så fixar du industristilen! 

Mer info om den atombombsäkra bunkern hittar du i annonsen på Blocket