My home / Inspiration / Trend / Nu kan du...
Ernst Kirchsteiger vid orangeriet från ”Sommar med Ernst” 2013. Nu är det och resten av Kohlswa Herrgård till salu. Foto: Per Groth.

Nu kan du köpa Ernst Kirchsteigers tv-kända orangeri

Känner du igen det vackra orangeriet från ”Sommar med Ernst”?
Nu kan det bli ditt. Det Ernst-renoverade växthuset och resten av Kohlswa Herrgård är nu till salu.

Det var i säsongen för två år sedan som Ernst Kirchsteiger satte tänderna i ett orangeri vid Kohlswa Herrgård utanför västmanländska Köping. Då var det en vacker stenbyggnad som hade stått öde i nära 50 år. Men på några veckor förvandlade Ernst och TV4:s team det förfallna växthuset till ett smakfullt och ståtligt orangeri.
I en intervju med Aftonbladet inför programnstarten berättade en lyrisk Ernst om projektet:
– Om folk har vant sig att se byggnader ”före och efter” tidigare kommer de att få se ”brutalt före och efter” den här gången. Du skulle sett hur det såg ut här när vi kom hit! Fasaden höll på att falla isär, och dessutom verkade några ungdomar ha haft rejv-fest här. Det var klottrat graffiti på väggarna, med ord som jag inte vill ta i min mun.
Slutresultatet var något helt annat och inredaren återvände dessutom till samma orangeri för det årets säsong av ”Jul med Ernst”. 

Nu är det till salu, tillsammans med resten av Kohlswa Herrgård. Totalt handlar det om fyra fastigheter – herrgården med tillhörande Wallenbergska flygeln och det Ernst-kända orangeriet, Disponentsvillan med tillhörande trebilsgarage, Arken som består av 13 enkelrum och 2 dubbelrum och fastigheten Allévillan som har 10 dubbelrum och 5 enkelrum. 

Enligt mäklaren Skeppsholmen Sotheby’s annons har herrgården en ”lång och färgstark historia som sträcker sig tillbaka till mitten av 1600-talet”. Herrgården har haft bland annat haft gäster som kung Karl XI  och under 1950-talet använde Familjen Wallenberg herrgårdsflygeln till jaktbostad. Priset är 15 miljoner kronor.

 

ernst kirchsteiger
Orangeriet vid Kohlswa Herrgård 2013, innan Ernst bland annat lyft det med en vacker damm. Foto: Per Groth.
ernst kirchsteiger
Foto: Per Groth.
ernst kirchsteiger
Ernst under renoveringen av orangeriet 2013. Foto: Per Groth.
ernst kirchsteiger
Foto: Per Groth.
ernst kirchsteiger
Orangeriet – före Ernsts förvandling 2013. Foto: Per Groth.

LÄS MER:  Fler unika hem hittar du här