My home / Inspiration / Trend / Redaktionens val: Vi...

Redaktionens val: Vi älskar dansk design

Svensk design i all ära – men hej vad danskarna är bra på att göra snygga möbler och prylar! Vi har valt ut bästa köpen från våra danska favoritmärken, kolla här.

housedoctor_E15_193a

House Doctor

Det här märket fångar verkligen industrikänslan, och är bra på möbler med lite ruff känsla i metaller och naket trä. Håll utkik efter snygga detaljer som vitrinskåp och rullvagnar, bord av återvunnet trä, prylar i marmor och prisvärda lampor.

 

 

Skärmavbild 2015-10-12 kl. 12.27.35

Ferm Living

Kanske det mest kända populära av alla märken från Danmark. Ferm Living är mästare på smutsiga pasteller, och har många fina grejer som passar både i barnrummet och på andra ställen i hemmet. Den harlequinrutiga tapeten har blivit något av en klassiker, liksom de husformade hyllorna.

 

 

Office catalogue

Hay

Hay har har en lekfull stil och har skapat många accessoarer som synts i inredningsreportage efter inredningsreportage – däribland handen i trä och den tonade dragspelsmappen i papper.  Och om du är i Köpenhamn – missa inte att gå in i den fina Hay-butiken som ligger i en vacker sekelskiftesvåning som du når med hiss från Ströget.

 

 

H__R5A5132 (2)

Broste Copenhagen

Det här märket är extra bra på fina ljuslyktor, möbler i rotting, vackra textilier som sammet och stickade sittpuffar. Tänk lite bohemiskt med en lyxig touch. Broste Copenhagen har också ett stort utbud av julpynt.

 

 

 

Bloomingville Myhome

Bloomingville

Letar du efter prylar i pastell, möbler i ljust trä och söta saker till barnrummet? Grattis, då har du kommit helt rätt! Bloomingville är bra på allt detta och har även en hel del fina prydnadsflaskor i färgat glas som du inte får missa.

 

 

LÄS MER: Missa inte vår shop, med över 80000 inredningsprodukter? Kolla här!