My home / Inspiration / Trend / Så blir inredningsmässan...
Blått, geometriska former, hantverk och spegelglas är något vi kommer att få se mycet av under vårens stora inredningsmässa.

Så blir inredningsmässan Formex 2016

På onsdag öppnar portarna till inredningsmässan Formex, och vi på My Home är självklart på plats och ger dig vår rapport. Här är vad vi kommer att få se på vårens mässa!

Nu på onsdag drar inredningsmässan Formex i gång. Temat för våren 2016 är ”Nordic Kicks” – ”Något gammalt, nånting nytt, något lånat, nånting blått, något fått”. Det handlar om hur vårt designarv blandas med nya influenser. Mässan är en branschmässa och inte öppen för allmänheten, men vi på My Home kommer självklart att bjuda dig på en rejäl dos inspiration och stylingtips i form av härliga bilder och trendspaning. Under mässan kommer 820 utställare att visa upp sina bästa inredningsnyheter och favoritprylar för våren 2016. 

oddbirds1
Oddbirds.

I entréhallen har designgruppen Oddbirds skapat årets trendutställning som består av geometriska lekar, svenskt hantverk och Japan möter modernism. I temarestaurangen ”Nordic Kicks” har stylisten Jan Rundgren gjort sin tolkning av vårens trender, och för första gången har en gästkock fått komponera en egen rätt. Här kommer gästerna att få njuta av en måltid som tv-kocken ”Mat-Tina”-Nordström skapat. Textilformgivaren Gunila Axén, känd från bland annat 10-gruppen, hyllas i en egen utställning för sin 50 år långa karriär som formgivare.

Just nu är det mycket snack i inredningsvärlden om art déco, kaktusar, hantverk i en modern tappning , genuina naturmaterial, geometriska mönster, och färger som grönt, blått & rosa – och det kommer med all säkerhet att avspegla sig även på vårens Formexmässa. 

 

LÄS MER: Så inreder du med årets trendfärger rosa & blått

 

mattinasVi kommer även att få se en del kändissamarbeten under Formex: Pernilla Wahlgren presenterar sitt samarbete med Sagaform och ”Mat-Tina” Nordström som gjort en kollektion tillsammans med det anrika familjeföretaget Ekelunds Väveri.

Under onsdagen presenteras också vinnarna av designpriset Formex Formidable, som består både av juryns val och folkets val. 

Mässan pågår fram till den 23 januari – håll utkik efter vår stora trendspaning som kommer så fort mässan öppnat!

 

LÄS MER: Här var trenderna på höstens Formexmässa 2015

formexutvalt-980x551