My home / Inspiration / Trend / Spana in planritningarna...
Foto: Iñaki Aliste Lizarralde, Aftonbladet

Spana in planritningarna över de kända tv-hemmen!

Den spanske konstnären Iñaki Aliste Lizarralde har studerat hemmen från flera kända tv-serier och gjort detaljerade planritningar. Få en unik inblick hemma hos din favoritserie!

Vi har alla våra favorit tv-serier och hemmen de utspelar sig blir lika viktiga som karaktärerna och historien. Varje vecka dyker de upp på våra skärmar och känns nästan som ett andra hem. Den spanske konstnären Iñaki Aliste Lizarralde har gjort  flera planritningar över kända tv-seriehem och det är en riktig hit!  

1. Vänner

Foto: Iñaki Aliste Lizarralde
  Foto: NBC   Foto: Aftonbladet Vänner har flera gånger röstats fram till världens bästa tv-serie genom tiderna. I tio år (1994-2004) var Rachel, Ross, Chandler, Monica, Phoebe och Joey en självklar av del av vardagskvällarna och serien är fortfarande omåttligt populär. Serien har vunnit flera priser och haft mängder med kända gästskådespelare, bland annat Brad Pitt, Bruce Willis och Julia Roberts.  

2. Seinfeld

Foto: Iñaki Aliste Lizarralde
  Foto: Aftonbladet   Foto: Aftonbladet När Seinfeld började sändas i USA 1989 blev det genast en hit. Serien är känd som ”serien om ingenting” då historierna oftast handlas om vardagslivet och problem som rör högst vardagliga saker. När det sista avsnittet visades i USA sågs det av 76 miljoner.    

3. Sex and the city

Foto:I ñaki Aliste Lizarralde Foto: Aftonbladet Mellan 1998 och 2004 sändes serien som fått två efterföljande filmer med samma namn. Sex and the city handlar om Carrie Bradshaw och hennes tre vänninor och deras liv som singlar i New York. Serien har fått stor genomslag både för att den tog upp sexuella tabun och för sitt genomslag i modevärlden.    

4. How I met your mother

Foto: Iñaki Aliste Lizarralde
eFoto: Aftonbladet   Foto: Aftonbladet How I met your mother är serien som handlar om fem vänner som bor i New York och deras liv. Det som knyter ihop serien är huvudkaraktären, Ted, som inleder och avslutar varje avsnitt med att berätta för sina barn hur han träffade deras mamma. Hur det skedde fick man inte reda på fören i det sista avsnittet som visades i mars 2014.    

6. Big bang theory

Foto: Iñaki Aliste Lizarralde
  Foto: Wikicommons Foto: Aftonbladet The big bang theory började sändas 2007 och handlar om de nördiga kompisarna Leonard och Sheldon som bor mitt emot servitrisen Penny. Serien har vunnit i kategorin för bästa komedi flera gånger och skulle från början heta ”Penny, Lenny & Kenny”.    

 

7. Gilmore girls

Foto: Iñaki Aliste Lizarralde
  Foto: Aftonbladet Gilmore girls är en amerikansk dramakomedi som sändes mellan 2000 – 2007. Den kretsa kring den ensamstående mamman Lorelai och hennes dotter Rory och deras liv i den pittoreska staden Stars Hollow i Connecticut.    

8. Two and a half men

Foto: Iñaki Aliste Lizarralde
Foto: Aftonbladet Two and a half men är komediserien som handlar om den notoriske ungkarlen Charlie som bor i ett hus på stranden i Malibu. Hans nördige lillebror flyttar in tillsammans med sin son. Säsong 9 avskedades Charlie Sheen och ersattes av Ashton Kutcher.  

9. Dexter

Foto: Iñaki Aliste Lizarralde
  Foto: Aftonbladet Dexter handlar om kriminalteknikern Dexter som jobbar för Miami polisen på dagen med att analysera blod för att på kvällarna låta sitt seriemördar-jag komma till liv. Michael C Hall har vunnit flera priser för sin roll som Dexter, bland annat en Golden Globe. Serien sändes mellan 2006 – 2013.  

Kolla in Iñaki Aliste Lizarralde verk här och här

LÄS MER: Nu kan du hyra ”Harry Potters” lya i N.Y