My home / Inspiration / Trend / Stockholm Furniture Fair...
Stylisten Susanna Vento är en av dem som har inrett ett eget rum vid trenduställningen på Stockholm Furniture Fair 2016.

Stockholm Furniture Fair – så ser trendrummet ut 2016

Glöm alla regler. Trendrummet 2016 är ett rum där vi tänker nytt – och eget.
– Vi måste komma ifrån invanda tankar om hur ett boende ska se ut, säger den finska stylisten Susanna Vento.

Stockholm Furniture Fair 2016 har slagit upp portarna. Under fem dagar samlas branschen på Stockholmsmässan i Älvsjö för att presentera nyheter, visa upp designklassiker och diskutera trender för inredning och belysning  2016.

Susanna Vento är en av Finlands främsta stylister och under årets mässa har hon Susanna Ventofått i uppdrag att gestalta sina trendfavoriter med en egen rumsmiljö. Med sitt tema ”Teatime/playtime” vill hon visa möjligheten att förena kontraster.
– Jag vill visa hur vi i ett och samma rum kan kombinera motsatser som lek och vila på ett trendigt sätt, säger Susanna Vento i Stockholmsmässans bilaga.
Ventos rumsmiljö på Trendutställningen på Stockholm Furniture Fair är ett tydligt uttryck för 2016 och vårt behov av att få plats med mycket på liten yta. Här samsas matplats, kontor, loungedel – allt i samma rum.

Men förutom behovet av smarta compact living-lösningar är Ventos rum också ett exempel på en annan tydlig trend för 2016: att strunta i alla regler. Att forma ett mer personligt hem står högt på vår lista framöver.
– Vi måste komma ifrån invanda tankar om hur ett boende ska se ut och i stället möblera som det passar oss. Varför inreder vi för barnens lek i deras rum när de flesta barn vill vara där vi vuxna är? Och har vi ett vardagsrum med tv mest av gammal vana? säger Susanna Vento.

highresStefan-NilssonPressbild2015Kristofer-Samuelsson-Photorgaphy-200x300
Foto: Kristofer Samuelsson.Foto: Kristofer Samuelsson.

Just att tänka utanför boxen är också något som trendexperten Stefan Nilsson håller fram som en av de tydligaste trenderna för 2016.
– Vi börjar göra oss roliga över att vi inreder på samma sätt. Under 2016 kommer vi tänka ”jag vill ha en egen stil. Jag vet inte vad det är, men jag vill ha en!”, säger Stefan Nilsson under föreläsningen ”Årets trender 2016” på Stockholm Design Week. 

Möbelmässan Stockholm Furniture & Light Fair är världens största mötesplats för skandinavisk design och rymmer i år 700 utställare, från 43 olika länder. Mässan är framför allt till för branschen men lördag den 13 februari är mässan öppen för allmänheten.

 

Stockholm furniture fair5
Tanken med Susanna Ventos trendrum är att alla i familjen ska trivas och kunna använda rummet. Som en gunga till familjens minsta vid matplasten.
Stockholm furniture fair7
Det mesta ryms i Ventos trendrum 2016. ”Jag älskar att bo litet” säger hon.

Stockholm furniture fair6
Stockholm furniture fair8
Stockholm furniture fair9

LÄS MER: Så inreder du trendigt blått under 2016