My home / Inspiration / Trend / Svenskt Tenn lanserar...
Foto: Svenskt Tenn

Svenskt Tenn lanserar ny julkollektion

Denna jul har Svenskt Tenn blandat det klassiska med det moderna. Flera samtida formgivare har fått vara med och sätta sin prägel på kollektionen samtidigt som klassisk design får en andra chans.

I ett pressmeddelande skriver Svenskt Tenn att julen gjort intåg med både nya och klassiska klappar under granen. Det klassiska står Josef Frank för, hans mönster Celtocaulis tas upp i produktion för första gången sedan 80-talet. Denna gång i ljusgrått med vit botten.

Ask i begränsad upplaga av Andreas Beijer.Foto: Svenskt Tenn

Under julsäsongen kommer Svenskt Tenn sälja en begränsad upplaga av en ask som Andreas Beijer tog fram till ett elevprojekt på Carl Malmsten Furniture Studies. Det kommer endast finnas tio exemplar av asken som visades på en utställning av Svenskt Tenn 2014. Asken består av flera faner av mässingen med en runt glaskula som askens lock.

Andra formgivare som varit med och skapat julen 2015 tillsammans med Svenskt Tenn är bland annat Erika Pekkari, som gjort en stjärna i mässing, Carina Seth Andersson och Birgitta Löwendahl som skapat dekorationer i form av en glaskula med tofs respektive ett löv.

En annan nyhet för i år är en bricka i rostfritt stål och mässing som är designad Johan Astbury och Karin Wellenbeck i ett exklusivt samarbete med Svenskt Tenn.

 

LÄS MER: Så sätter du den skandinaviska stilen

 

Foto: Svenskt Tenn