My home / Inspiration / Trend / Tjuvkika på stjärnmäklarens...

Tjuvkika på stjärnmäklarens nya superobjekt

Skandinavisk design. Havsutsikt mot Fjäderholmarna, Djurgården och Nacka. Fullservice till båten och 15 minuter till Stureplan. Här är den hajpade mäklarbyrån Eklund Stockholm New Yorks nya superobjekt.

Han har sålt lägenheter till alltifrån Kim Kardashian, Cameron Diaz och John Legend till Jennifer Lopez och Daniel Craig. Redan under sitt första år som mäklare i New York sålde han  fastigheter för 50 miljoner dollar och sedan dess har karriären gått spikrakt uppåt för stjärnmäklaren Fredrik Eklund. 2009 grundade han företaget Eklund Stockholm New York och har numera runt 50 anställda på tre olika kontor.  Och i somras lyckades han med det som flera av hans kollegor misslyckats med: att sälja Sarah Jessica Parker och maken Matthew Broderick New York-townhouse. 

Nu har ritningarna till ännu ett superobjekt precis blivit klara. Det som kan vara den sista orörda tomten utmed Värtan förvandlas till ett av Sveriges mest uppseendeväckande bostadsprojekt – och säljs av Eklund Stockholm New York.

Sju moderna hus – sex parhus och en villa – i skandinavisk design ska byggas på Lidingö, med havsutsikt över inloppet till Lilla Värtan, Fjäderholmarna, Djurgården och Nacka.
Bakom ritningarna står Jordens Arkitekter. Tanken är bland annat att delar av husens fasad ska bestå av fartygsplåt och att inredningen ska kännas internationell utan att bli alltför extrem.
– Det som får det här projektet att sticka ut, i mina ögon, är framför allt miljön. Att få utveckla bostäder helt nära en fullt levande, småskalig varvsindustri, ett genuint hantverk – det är vi såvitt jag vet helt ensamma om i Stockholm. Jag tycker personligen att vi river alldeles för många av de här industriområdena. Det här projektet känns mer Köpenhamn än Stockholm, säger Johnny Andersson på Jordens Arkitekter i mäklarbyrån Eklund Stockholm New Yorks egen tidning.

Landskaps- och arkitektbyrån Gezelius har dessutom hjälpt till att anpassa husen till platsen, som med sitt läge är tänkt som en kombination av lantligt och urbant. Bland annat kommer alla blivande husägare enligt mäklarbyrån erbjudas möjlighet till fullservice av sin båt.

– Det är det i särklass häftigaste projektet när det gäller hus i Stockholm idag, och det håller världsklass både interiört och exteriört. Utsikten är oslagbar. Du ser Djurgården, Fjäderholmarna, Nacka Strand och all stor fartygstrafik som går in till Värtahamnen. Det är avskilt som om du vore ute på landet, men ligger bara en dryg kvart in till Stureplan säger mäklaren för projektet, Johan Holmgren, i Eklund Stockholm New Yorks tidning.

LÄS MER: Stjärnmäklaren sålde Sarah Jessica Parkers lyxlya

 

Värtahusen
Renderad bild: Eklund Stockholm New York.
Värtahusen
Renderad bild: Eklund Stockholm New York.
Värtahusen
Renderad bild: Eklund Stockholm New York.
Värtahusen
Renderad bild: Eklund Stockholm New York.