My home / Inspiration / Trend / Trendensers topplista –...

Trendensers topplista – bästa från bloggvärlden

Hinner du inte läsa alla inredningsbloggar?
Lugn, här listar Trendenser/Frida Ramstedt vad som trendat i bloggvärlden den senaste månaden - och vad som bubblar.

Av: Frida Ramstedt

 

Foto: Beckers
Foto: Beckers
    1. Största snackisen

Mäklarstyling gone bad? Nu tar mäklarna stylingen och produktplaceringen till nya höjder och arrangerar mord, misshandel, inflyttningsfester och barnkalas med tappad tårta. I september togs det hela till en helt ny nivå med stagead cirkus?

 

Foto: COS/HAY
Foto: COS/HAY
2. Lajkad lansering

H&M-ägda modekedjan COS och danska inredningsföretaget HAY har slagit sina påsar ihop och lanserat en kollektion av inredningsdetaljer och möbler. Se mer av detta på nätet eller i deras butiker i London och Göteborg.

 

3 Blondinbellas lgh
Foto: Jesper Florbrant / Eklund Stockholm New York
3. Mäklargodis

En av Sveriges mest lästa bloggar Isabella ”Blondinbella” Löwengrip och hennes Odd sålde sin lägenhet via ESNY och blev månadens (årets) klickraket.

 

4 designhjälpen-2

4. Inspirerande instagramkonto

Designhjälpen är ett svenskt initiativ som dagligen auktionerar ut småskaligt producerad design via Instagram till förmån för flyktingkatastrofen. Allt från konstnärer till mönsterformgivare och fotografer deltar och bidrar med sina alster. Kontot startades för två veckor sedan och har redan samlat in 75 000 kronor. Kolla om du hittar något du vill köpa på @designhjalpen

 

Foto: Clas Olsson
Foto: Clas Olsson
5. Bästa budgetkapet

Clas Olsson har seglat upp som en ny aktör i belysningsbranschen. Kolla in deras industrilampor! Priset? 399 kr

 

Foto: Melo
Foto: Melo
6. Nya stjärnskottet

Inredningsbloggaren och fotografen Sara Medina Lind, som bland annat gjort flera omskrivna inredningsreportage och jobb för stora företag de senaste åren, har ett nytt och spännande projekt på gång. Varumärken Melo – Handcrafted minimalism som satsar på svensktillverkade möbler i genuina material. Håll utkik efter mer information inom kort!

 

7. Månadens mättnad

Diskussionen om vem som egentligen var först med det senaste? Eller om det är fel att inreda som ”alla andra”? Många bloggkrönikor har postats på detta tema den senaste tiden, kanske som ett led i i trenden att man vill inreda unikt och personligt, men fenomenet att många gillar samma lika är ju omöjligt att värja sig mot, tänker jag.  Speciellt i en tid när nästan alla är inredningsintresserade. Huvudsaken är väl att man bara köper saker man själv trivs med, sen är det ju helt ointressant vad andra gör och tycker. Börjar man se på inredning som en sport blir man bara deprimerad. Nej, mitt hem ska vara min borg, inte min sorg.

 

Foto: Ikea
Foto: Ikea
Månadens bubblare

Årets julpynt. Än känns det fasligt tidigt men Ikea har redan släppt sina pressbilder på årets juldekorationer. Nytt för nu är ”pastelljulen”. Geometriska former och julgranskulor som skulle kunna hänga framme året om.

 

images

 Frida Ramstedt är en av Sveriges mest lästa inredningsbloggare och driver trendenser.se på heltid.
Hon skriver dagligen om trender och nyheter för hemmet. Du kan följa henne HÄR!

 

PS. Vill du ha Trendensers topplista före alla andra? Anmäl dig till My Homes nyhetsbrev HÄR.