My home / Inspiration / Trend / Trendensers topplista –...
TREND

Trendensers topplista – bloggvärlden i december

Hinner du inte läsa alla inredningsbloggar?
Lugn, här listar Trendenser/Frida Ramstedt vad som trendat i bloggvärlden under december och vad som bubblar.

Skärmavbild 2015-12-21 kl. 19.23.05
Månadens snackis: Lovelylife.se splittras

För tre år sedan startade duon Johanna Bradford och Amelia Widell (som är syster till poddkändisarna Hannah & Amanda) upp sin inredningsbloggportal lovelylife.se med en helt unik stil och ett eget bildspråk – som idag växt och blivit ett eget inredningsideal. På kort tid rekryterade de också många likasinnade bloggare och skapade en egen nisch i bloggosfären. Men nu i december förvånades många av oss bloggläsare när det stod klart att grundarna flyger vidare till nya äventyr och lämnar över boet till en ny redaktion. Spännande och sorgligt på en och samma gång.

 

 

20151125Ballingslovmarble3-1024x670
Månadens lansering: Ballingslöv

Ballingslövs marmorkök som premiärvisades på Landskrona Konsthall nyligen måste vara månadens lansering, i alla fall sett till digitalt genomslag räknat. De här bilderna har banne mig inte gått ett bloggöga förbi. Köket är byggt av stommar i vitpigmenterad ask, med dörrar som klätts in i 6 mm tjock marmor-faner.

 

 

Skärmavbild 2015-12-21 kl. 19.31.18
Månadens Instakonton: vitt & vackert

När det är värmerekord i december och termometern visar samma siffror som på midsommarafton på sina håll kanske det inte är förvånande att Instagramkonton med norrländska snöklädda naturmotiv seglar upp på delningstoppen även bland de mest inbitet inredningsintresserade följarna. Kolla in @jonnajinton och @deskriptiv (se bilden) som både omnämnts i såväl bloggar som inredningstidningar den senaste månaden så förstår ni vad jag menar!

 

 

Månadens mäklargodis: en pop up-shop

Hemnetobjekt är den nya popupshopen! Eller vad sägs om en lägenhet där allt som syns på bild också är till salu? Apartment Stockholm på Engelbrektsgatan togs fram som ett konceptuellt stylingsamarbete mellan Dusty Deco, Walles & Walles, Polstjernan Antik och Belenius Nordenhake och lades ute till försäljning via Alexander White i december (nu såld). Ett nytt Hemnet-tilltag som jag hoppas får fler efterföljare.

 

150622dbkd016_2xo

 

Månadens stjärnskott: Hanna Wessman

Inredningsbloggaren och stylisten Hanna Wessman har slagit igenom stort som formgivare med sina nya krukor för svenska DBKD. De lanserades visserligen redan i samband med Formex men leveransen av de populära krukorna kom till butik först för ett par veckor sedan och succén är ett faktum. Redan slutsålda på sina håll!

 

 

1000002588260Månadens budgetfynd: Råman för Indiska

Ingegerd Råmans munblåsta vattenkaraff för Indiska har blivit permanent (?) prissänkt från 499 kr till 149 kr styck. Lite synd eftersom 10% av intäkterna går till Water Aid men månadens kap för den som vill lägga vantarna på ett framtida auktionsobjekt.

 

 

 

Skärmavbild 2015-12-21 kl. 20.28.52
Månadens mättnad: stageade Instaliv

Kolla in filmen ”instagram husbands”. Bakom varje framgångsrik instagrammare står… minst en frustrerad familjemedlem? Nästa år tror jag bestämt att autenticitet kommer bli grejen som motvikt till alla härligheter och låtsatslivsbilder.

 

… och månadens bubblare: bloggflytten

Just nu är det inte bara Lovelylife-gänget utan ovanligt många inredningsbloggare som hintar om att de packar sina digitala flyttkartonger för lanseringar på nya plattformat. Till exempel lämnar Hannasinspo Blogg.se och blir Finest första inredningsbloggare, Hemtrender byter till  Wordpress och Littlemissfixit börjar blogga för en inredningstidning (har ännu inte avslöjat vilken… ) Jag gissar att 2016 blir året då många populära personer byter adress så se till att hålla länklistan uppdaterad över nyår!

 

images

Frida Ramstedt är en av Sveriges mest lästa inredningsbloggare och driver trendenser.se på heltid. Hon skriver dagligen om trender och nyheter för hemmet. Du hittar hennes blogg här.

PS. Vill du ha Trendensers topplista före alla andra? Anmäl dig till My Homes nyhetsbrev HÄR.