My home / Inspiration / Trend / Trendensers topplista –...

Trendensers topplista – bloggvärlden i januari

Hinner du inte läsa alla inredningsbloggar?
Lugn, här listar Trendenser/Frida Ramstedt vad som trendat i bloggvärlden under januari och vad som bubblar.

ikeaviktigt
Månadens snackis: Ikeas ”Viktigt”

Ikeas kommande kollektion ”Viktigt” av Ingegerd Råman släpptes som pressbildspaket i veckan och dessa foton har nog inte gått ett inredningsintresserad öga förbi – trots att produkterna inte släpps förrän i maj. Varenda bloggare värd namnet har visat dem, antingen i bloggflödet eller på Instagram. Och det med rätta. Detta kan vara något av det finaste som kommit ur det blågula varuhuset på mycket länge. Se fler bilder här.

granit
Månadens lansering: Granits samarbete

Granits samarbete med de unga formgivarna bakom Smålands Skinnmanufaktur är en annan nyhet som nått många på bred front den senaste månaden. Kollektionen kom ut i butik den 28 januari och säljs nu bara i begränsad upplaga så skynda skynda. Jag gissar att det här är saker som kommer säljas vidare dyrare i andra hand, inte minst eftersom läder bara blir finare ju äldre det blir Läge för SAOL att lägga till ett nytt ord kanske? Det här är vad jag skulle kalla en sk. ”budgetinvestering”.

4829179
Månadens mäklargodis: barnkammaren

Det är inte ofta man ser välstylade barnrum på Hemnet, men den här lägenhetens ligger ute till salu i Göteborg via Entrance Mäkleri har fått rejält med uppmärksamhet, just tack vare sin ytmaximerade barnkammare.

Insta
Månadens Insta: Furniture Fair

Stockholm Furniture Fair har bjudit in en rad spännande personligheter som gästinstagrammar inför den stundande möbelmässan i februari. Ett bra konto att hålla koll på om du vill veta det senaste kreatörerna och produkterna som kommer visas där, oavsett om du ska på mässan eller om du bara vill följa den från soffan! @sthlmfurnfair

 

 

7330545134322_1_19233
Månadens budgetkap: brandsläckare

I vinterkalla ljuseldartider som dessa bör var mans hem vara utrustat med en brandsläckare. Vill du inte ha en röd och gräll kan du nu fynda den här vita slimmade saken för ynka 199 kr på närmsta Ica. Vilket kap!

 

IKEA-STOCKHOLM-nature-into-peoples-homes-01-640x640
Månadens stjärnskott: Hanna Dalrot

Hanna Dahlrot är definitivt ett namn att hålla koll på inför framtiden. Relativt nyexad designstudent som ställt ut i Greenhouse, formgett en omdiskuterat vacker ljusstake som gavs i present till Carl-Philip och Sofia när de gifte sig i somras och dessutom fått stipendium för att jobba på Ikea i fem månader. Nu står det klart att hon fått den prestigefyllda äran att göra nästa textilkollektion för Ikeas nya ”Stockholm”-serie. Heja heja!

 

Månadens mättnad: skadliga ämnen

Mättnaden på skadliga ämnen i hemmet har nog aldrig varit större än nu, och plasten ligger kanske risigast till. Eller åtminstone mjukplasten som sägs remittera kemikalier under hela sin livstid. Ut åker allt från tidigare nämnda köksredskap och byttor till barnleksaker, inredningsdetaljer och möbler i hemmet. Jag har aldrig hört så många som börjat ”plastbantat” sina hem som nu i januari. Årets nyårslöfte kanske?

LÄS MER: Så plastbantar du ditt hem

 

Thonet stol utomhus
Månadens bubblare: Thonet flyttar ut

Med tanke på Thonet-stolarnas omåttliga popularitet på inomhusarenan de senaste åren ska det bli spännande att se hur deras nya utomhusmöbelkollektion kommer att mottas av konsumenterna. Från böjträ till böj…stål? Kolla in ”All season” av Marcel Breuer och Mies van der Rohe som premiärvisade på Köln-mässan En bubblare att ha ögat på inför sommarsäsongen.

 

images

Frida Ramstedt är en av Sveriges mest lästa inredningsbloggare och driver trendenser.se på heltid. Hon skriver dagligen om trender och nyheter för hemmet. Du hittar hennes blogg här.

PS. Vill du ha Trendensers topplista före alla andra? Anmäl dig till My Homes nyhetsbrev HÄR.