My home / Inspiration / Trend / Trendensers topplista –...

Trendensers topplista – bloggvärlden i november

Hinner du inte läsa alla inredningsbloggar?
Lugn, här listar Trendenser/Frida Ramstedt vad som trendat i bloggvärlden under november - och vad som bubblar.

 

morbergbradany-980x551

 

1. Största snackisen –  en skärbräda

November månads mest oväntade inredningsdebatt blossade upp när skådespelaren Per Morberg lanserade sin kollektion av köksprodukter för Åhléns. Med hetsiga diskussioner och recensioner på såväl bloggar och Facebook-konton som följd. Varför? Jo, Pers massiva skärbräda visade sig nämligen gå loss på hela 4000 kr. En ohemul summa att lägga på något man ”bara” ska hacka och skära i?

 

low_key_5648846bddf2b36bbd62d7ef
2. Lajkad lansering – Low Key Goods

Butikskedjan Grandpa är väl egentligen mest kända för att vara en klädbutik med plagg för hippa storstadsbor, men deras inredningsavdelning växer så det knakar. Nu senast med en helt egen lågmäld kollektion designprodukter som fått namnet Low Key Goods. Lanseringen gjordes i november och fick snabb spridning på nätet.

 

 

aHR0cHM6Ly9pbWFnZXMwMi5mYXNhZC5ldS8zMDcvNDAwMjE0LzY2NDc3My9oaWdocmVzLzQ1NzAxMjkuanBndzg1M2g0MDVtc3RyaWN0cjBzMGIwdA==

 

3. Månadens Mäklargodis – gick som en dans

Sekelskiftesbalett? Entrance mäkleri bjöd på en av de mest oväntade och kanske därför mest ombloggade lägenheterna under november med sin sekelskiftesbalett på Sylvestergatan 7 i Göteborg. Styling av Emma Hos och Blackbirdstyle. Se filmen här.

 

 

bild

 

4. Inspirerande instagramkonto – ren konst

Konstnären Jesper Waldersten är inte bara aktuell med ett eget onlinegalleri, en ny utställning på Svenskt Tenn och ännu ett bokprojekt. Nej,  han har ett intressant instagramkonto också med finurliga tankeväckande uppdateringar. Varav några faktiskt blivit tavlor. Kolla in @waldersten!

 

2000032840
5. Bästa budgetkapet – Biltema överraskar

Vem trodde att man kunde fynda inredning på Biltema? Inte jag i alla fall. Upptäckte detta veritabla kap via Lotta Agatons nya blogg, Lottas Diary. En snygg vedkorg för 179 kr!

 

Skärmavbild 2015-11-24 kl. 15.40.03
6. Nya stjärnskotten – kickass kvinnor

Håll koll på nya inredningsvarumärket No Sir! Sortimentet består av blandning up-and-coming designers och etablerade diton, både svenska och internationella – med den gemensamma nämnaren att alla produkter är formgivna av ”kickass female designers”. Företaget ska nämligen verka för en mer jämställd bransch där tjejer också ska få ta plats. Just nu är den väldigt mansdominerad, så No Sir vill erbjuda en bra plattform för kvinnliga formgivare. No Sir kommer förutom sin webbshop även ha ett permanent showroom i Malmö och turnerande pop-up-butiker runtom i Europa. Ska bli spännande att följa!

 

150928_211705
7. Månadens ljusglimt – Candle Fix

Vingliga ljus är ungefär lika osnyggt som när tavlor hänger på sniskan. Ändå är det förmodligen höstens vanligaste inredningsåkomma. Stearinljus som lutar och droppar fläckar på dukar. Tricksen för att komma runt problemet är många (knäckformar, hushållspapper och nerknycklade servetter i ljushållarna osv.) men nu tycks en lösning vara på väg. Svenska uppfinningen Candle Fix är ett nytt återanvändningsbart ”ljuslim” av paraffin som kan få allt från kandelabern till luciakronan att resa sig i givakt på ett kick. 99 kr på Lagerhaus. Så smart!

 

Skärmavbild 2015-11-24 kl. 16.05.17
Inredningsvärlden lockar till sig sportstjärnor just nu. Här gör Anja Pärson reklam för inomhusfärg tillsammans med sin fru Filippa. Foto: Caparol
Månadens bubblare – sportstjärnornas nya karriärer

Idrottsstjärnor i inredningsbranschen får en egen kategori den här månaden under ”månadens bubblare”! Har du sett att alpinstjärnan Anja Pärson och hennes fru Filippa gör en stor kampanj för inomhusfärg just nu? Eller att Charlotte Kalla är ansikte utåt för ett känt soff-företag? Och visste du att friidrottaren Emma Green börjat inredningsblogga? I samarbete med TV4:s Hanna Wessman, som är inredare på programmet ”Äntligen hemma”, har hon startat upp en inredningsblogg på Hannas plattform. Emmas före detta man Yannick Tregaro är för övrigt aktuell med en ny hypad inredningsbutik i Göteborg. Kolla in Vallgatan 12 nästa gång du har vägarna förbi västkusten.

 

imagesFrida Ramstedt är en av Sveriges mest lästa inredningsbloggare och driver trendenser.se på heltid. Hon skriver dagligen om trender och nyheter för hemmet. Du hittar hennes blogg här.

PS. Vill du ha Trendensers topplista före alla andra? Anmäl dig till My Homes nyhetsbrev HÄR.