My home / Inspiration / Trend / Trendensers Topplista för...

Trendensers Topplista för inredningsbloggar – trender i februari

Hinner du inte läsa alla inredningsbloggar? Lugn, här listar Trendenser/Frida Ramstedt vad som trendat i bloggvärlden under februari och vad som bubblar.

Av: Frida Ramstedt

Note studio
Succé i kubik. Arkdesc utställning curerad av Lotta Agaton i samarbete med Note Design studio.

Största snackisen – Lotta Agaton + Note Design Studio

Arkdesc utställning i samarbete med möbelmässan var curerad av stylisten Lotta Agaton i samarbete med prisbelönta Note Design studio. Ett antal kuber fyllda med vackra saker, men också med en överordnat syfte – att visa stylistens nya betydelse i inredningsbranschen.  
 
 
fogia_ceramics
Carina Seth Anderssons kollektion för Fogia. Foto: MATHIAS NERO

 Lajkad lansering: Carina Seth Andersson

Carina Seth Andersson är formgivaren bakom den omåttligt ombloggade Dagg-vasen från Svenskt Tenn. Nu när hon har inlett ett nytt succésamarbete med Marimekko gissar jag att just vaserna kommer bli riktiga storsäljare. Jag gissar också att hennes nya samarbete med Fogia kommer bli en riktig hit givet allt som skrivits om detta i februari!
 
 
Anna Cates lägenhet i Göteborg.
Instagramdrottningen Anna Cates lägenhet i Göteborg – nu till salu via Entrance Mäkleri.

Mäklargodis: Anna Cates våning

Bilderna på instagramdrottningen Anna Cates lägenhet i Göteborg fullständigt exploderade ut över sociala medier häromveckan. Jag har inte sett någonsin liknande sedan jag började blogga för 10 år sedan. Jisses vilken spridning! Har du mot all förmodan missat det finns det fortfarande chans att se februaris mest omtalade Hemnet-objekt via Entrance Mäkleri. 
 
 
Instagramkonto Blomsterstylisterna
”Blomsterstylisterna” – med inspiration från Brooklyn.

Inspirerande instagramkonto: Blomsterstylisterna

”Blomsterstylisterna” är ett nystartat Göteborgsbaserat blombudsföretag som gör maffiga Brooklyninspirerade buketter. Bor du långt ifrån och inte har möjlighet att beställa från dem så kan du i alla fall inspireras av deras magiska bilder på instagram. Följtips!
Vaser från HM
Vårfynd från H&M Home.

Bästa budgetkapet: vaser från H&M Home 

Häromveckan konstaterade meteorologerna att våren har anlänt, åtminstone till vissa delar av Sverige. Och för mig är vår synonymt med blommor. Allt från vitsippor till tussilago. De här söta småvaserna från H&M Home är inte bara ett kap utan också perfekta för att husera små blomster och kvistar. Tips!
 
 
23181-4d4abe1b2f914961aeacde81a1203614

Nya stjärnskottet:
Saša Antić

Stylisterna som blir formgivare? I samband med möbelmässan tog Saša Antić steget in i produktformgivarnas värld och lanserade en lampa han själv saknat. Jag fullkomligen älskar den här typen av projekt och hoppas Saša fortsätter utveckla och att fler hakar på. Lotta Agaton collection skulle garanterat sälja som smör, det är jag helt säker på. 
 
 
Smaller objects.
Smaller objects.

Månadens mättnad: Danska dominansen

Den danska dominansen. Efter många många år av total utskåpning från grannlandets nysatsningar (HAY, Muuto, Normann Copenhagen, &Tradition, House Doctor, Ferm Living, Bloomingville etc) känns det kul att se hur de svenska företagen återtar mark på mässorna. Heja Sverige friskt humör! Framfång föder framgång så ni hoppas vi på mer när- och härproducerat kommande år. CKR Smaller Objects är ett lysande exempel på mindre produkter, som också ger mer tillbaka till dem som ritat dem. 
 
Design House
Nest sofa & easy chair designad av Jesper Ståhl från Design House Stockholms nya kollektion.

Månadens bubblare: Design House Stockholm

Design House Stockholm har med undantag för några långlivade produkthjältar fört en ganska sömnig tillvaro på sociala medier de senaste åren, men nu händer det grejor. En rad nya produkter har lanserats och man verkar ha tagit krafttag på bildfronten. Något som resulterat i att detta Svenska företag fått välförtjänt spridning på vårens kollektion. Ett företag att hålla utkik efter!
 
 
 
 
 
 
Det här är Frida Ramstedt 
frida_profil
Frida Ramstedt driver bloggen Trendenser.

Det började i ett studentrum på nio kvadrat för tio år sedan. Frida Ramstedt utbildade sig till civilekononom och började blogga om inredning som ett roligt sidoprojekt. Idag är Trendenser.se en av Sveriges största inredningsbloggar och Frida en välkänd profil med uppdrag för en mängd olika företag. Hon har förverkligat sin dröm om en egen fotostudio och idag plåtar Frida många av sina stylingjobb i Spinneriet, en fabrikslokal från 1896 som ligger i närheten av hemmet utanför Göteborg. Frida är My Homes egen spanare i bloggvärlden och ser till att vi håller oss uppdaterade om nyheter, snackisar och trender.  Vill du följa Frida kan du göra det på Trendenser.se eller på instagram @trendenser.se.

PS. Vill du ha Trendensers topplista före alla andra? Anmäl dig till My Homes nyhetsbrev HÄR