My home / Inspiration / Trend / Trendensers Topplista för...

Trendensers Topplista för inredningsbloggar – trender i maj

Vad har det snackats mest om i bloggvärlden under maj? Ja, bland annat Hemnets haveri och Råmans kollektion för Ikea. Här listar Trendenser/Frida Ramstedt det som trendat och det som bubblar bland svenska inredningsbloggare.

Av: Frida Ramstedt

Foto: Jonas Ingerstedt.
Foto: Jonas Ingerstedt.

Största snackisen – Linumhausse

 

Svenska Linum går från klarhet till klarhet och även om sommarsolen inte ens hunnit värma upp inför årets match så har inredningsbloggarna börjat längta till hösten. Få kollektionsvisningar har fått sådan hausse som Linums när de visade AW 2016 förra veckan. Heja Karin Ward med team. Vilken resa ni gjort med Linums varumärke. 
 
 
Foto: Ikea.
Foto: Ikea.

Lajkad lansering – Råmans succé

 

Glaskonstnären och formgivaren Ingegerd Råmans kollektion för IKEA som släpptes nu i maj kommer gå till historien. Om inte de här åtrådda delarna blir ett framtida samlarobjekt på auktionshusen om 100 år så vete fåglarna vad som blir det. Skynda dig att haffa ett ex medan du fortfarande har chansen!
 
 
 
Foto: Fantastic Frank.
Foto: Fantastic Frank.

Månadens mäklargodis – Gotlandsdrömmen 

 

Så här års toppar mäklarna varandra med sina bästa objekt inför sommarens ledigheter  och just i maj brukar sommarhusdrömmarna vara som hetast. Kanske inte så konstigt att det här bygget på Gotland fått så mycket uppmärksamhet i dagarna. 
 
  
 

Inspirerande instakonto – design på posten

 

I veckan lanseras ett nytt roligt koncept med namnet Design in a box där man kan prenumerera på överraskningar i form av inredning och design. Följ projektet på @designinabox.se
 
 
Foto: Åhlens.
Foto: Åhlens.

Bästa budgetkapet – emaljmuggar

 

Inför sommarens alla picnics och utefikor, kolla in Åhléns prisvärda emaljmuggar för 59 kr styck. Hej då alla kulörta plastprodukter och pappmuggar för engångsbruk. Ät utomhus med stil i stället och satsa på detta trendiga budgetkap! 
 
 
 
 

Nya stjärnskottet – Studio EO

 

Inför höstens stora Art Deco trend som kommer slå på alla fronter. Håll koll på Stockholmsbaserade Studio EO/Erik Olovsson. Tro mig när jag säger att hans nya vaser kommer bli den nya Gloria-ljusstaken! Snart i var mans hem. 

 
 
  Dominika
 

Månadens mättnad – Hemnethaveri

 
2016 verkar vara året när alla inte bara ska satsa digitalt, utan också rörligt. Och radikalt! Clickbait-rubrikerna står som spön i backen och landets videproducenter får ingen semester i sommar. Hemnet slog nyligen på stora trumman med sitt nya videoformat ”Dröm dig hem” och jag tror alla inredningsintresserade stängde av när de hörde Army Of Lovers-grundaren Dominika Peczynski brodera ut om nya heta stilen Dictator Chic. Hallå? Var det ingen på utvecklingsavdelningen som reagerade. Whats next? Terrortrenderna alla vill inreda med, du kommer bli förvånad över nummer 11/9?
 
 
Oscar Armchair av Matthew Hilton från Artilleriets studio store.
 

Månadens bubblare – Studio Stores

 
Studio stores. Först ut var The line i NYC men det dröjde inte länge förrän fenomenet med studioinredda lägenhetsbutiker kom till Sverige. Artilleriet i Göteborg firar fem år med en utställning där inredningen är till salu och svenska varumärket Layered satsar på ett liknande koncept. Skynda er att titta förbi innan de stänger dörren för gott. 
 
 
 
frida_ramstedtliten
Frida Ramstedt röstades fram till Årets inredningsbloggare 2016 vid Elle Decoration Awards.

Det här är Frida Ramstedt

Det började i ett studentrum på nio kvadrat för tio år sedan. Frida Ramstedt utbildade sig till civilekononom och började blogga om inredning som ett roligt sidoprojekt. Idag är Trendenser.se en av Sveriges största inredningsbloggar och Frida en välkänd profil med uppdrag för en mängd olika företag. Hon har förverkligat sin dröm om en egen fotostudio och idag plåtar Frida många av sina stylingjobb i Spinneriet, en fabrikslokal från 1896 som ligger i närheten av hemmet utanför Göteborg. Frida är My Homes egen spanare i bloggvärlden och ser till att My Homes håller oss uppdaterade om nyheter, snackisar och trender.  

Vill du följa Frida kan du göra det på Trendenser.se eller på instagram @trendenser.se.