My home / Inspiration / Trend / Trendspaning inredning v...

Trendspaning inredning v 22: Klassiker hetast i köket

Varje vecka listar My Homes bloggare Hildur Blad det viktigaste som hänt i inredningsvärlden. Den här veckan spanar hon in uppdateringar av klassiker och vad som är hetast i köket.

Av: HIldur Blad

 

Ute blir inne – nu suddar vi ut gränsen åt andra hållet 

I sommar löper två större trender inspirerade av naturen parallellt med varandra. Dels trenden med det enkla och avskalade och en nedtonad, naturlig färgskala med inslag av naturmaterial. Men som alltid så handlar det om kontraster. I andra änden av denna naturtrend hittar vi något som känns allt annat än dämpat i sitt uttryck. Här återfinns den tropiska trenden med klara färger och mycket mönster. Tidigare har det talats om att gränserna mellan ute och inne suddas ut. Då har man i första hand syftat på att vi gärna skapar ett extra vardagsrum på våra uteplatser eller extra rum ute i trädgården. Sommaren och hösten 2016 gör vi gärna tvärtom – skapar känslan av ute inne. Det gör vi genom att addera mönsterbilder från naturen, mycket växter och inreda med möbler som fungerar lika bra ute som inne.

 

 

 Uppdaterat på bordet – nygamla favoriter i repris

Det är mer aktuellt än någonsin att släppa uppdateringar av gamla designklassiker, relansera produkter som inte tillverkats på många år eller att komplettera gamla klassiker med något nytt, anpassat för våra nutida behov. Den här veckan släpptes info om tre nygamla nyheter för matbordet. Stelton uppdaterar varje år sin klassiska kaffetermos EM77 med nya trendkulörer. I höst är det en mörkt grön och en blå termos som vi kan ställa på bordet. Rörstrand utökar sin Ostindia-serie med nya delar av mönstret Ostindia Floris. Ett mönster som tillkom lagom till 80-årsjubileumet av Ostindia-serien 2012. Och Iittala satsar i höst på en ny grå färg på sin Alvar Aaltokollektion för att fira dess 80-års jubileum.

 

Uppdaterat i köket – raka former hetast på spisen

Matlagning handlar numera om så mycket mer än att enbart få i sig något att äta. Vi blir alltmer medvetna om vad vi äter och hur det påverkar oss. En annan fråga som intresserar allt fler är hur köksredskapen i sig själva påverkar oss när de kommer i kontakt med mat. I en tidigare trendspaning har jag rapporterat om trenden att plastbanta sitt hem genom att byta ut köksredskapen i plast mot trä och ersätta matlådorna i plast med matlådor i glas för att minska mängden gifter vi får i oss. Nu inbegriper trenden även det vi lagar vår mat i. Den här veckan damp det ner inte mindre än tre mejl med info om nya eller uppdaterade produkter för spisen. Och om vi tittar på hur de nya köksredskapen ser ut så är det enkla och raka former, vitt och inslag av trä som gäller framöver.

LÄS MER: Förra veckans trendspaning hittar du här

 

Hildur - spaning

Hildur Blad bloggar på My Home 
och har jobbat heltid med inredning i 15 år. 
Du har väl inte missat hennes blogg Fixaodona?