My home / Inspiration / Trend / Trendspaning inredning vecka...

Trendspaning inredning vecka 10: Tofsar & rosa

Varje vecka listar My Homes bloggare Hildur Blad det viktigaste som hänt i inredningsvärlden. Här är hennes trendspaning för veckan som gått.

Av: Hildur Blad

Rosa – all over the place

Jag har tidigare rapporterat om rosa är en av vårens mest populära färger. Än så länge används de rosa tonerna mest på egen hand. Men, vi kommer att få se mycket mer av de rosa tonerna framöver, alltifrån det svagt rosa till mer kulörta och brända toner såsom aprikos och korall. De rosa tonerna är vackra att blanda med gult som en glad kontrast eller mörkt grå för en mer elegant känsla. Vitt passar bra, både som basfärg eller accentfärg.
Rosa är för en del en kulör som man snabbt avfärdar som ”ingenting för mig”. Men beroende på vilka kulörer du kombinerar de rosa tonerna med och mängden rosa du använder kan helt olika uttryck skapas. Även formerna och materialen du väljer till de rosa tonerna styr stilen åt olika håll och är viktiga byggstenar för att skapa rätta känslan.

 

 

Frans & tofs – vårens favoriter

I förra veckans trendspaning skrev jag om hur viktigt det är att addera de, ofta små detaljerna, för att sätta pricken över i när du inreder och för att undvika att resultatet känns platt och tråkigt. En detalj som är supertrendig i vår och som hamnat på kuddar, handdukar och mattor är fransar och tofsar. De skapar en lekfull känsla och lyfter inredningsaccessoarerna ytterligare ett snäpp. Men om du hellre vill piffa upp mattan eller kuddöverdraget som du redan har där hemma så är vårens trendigaste DIY-tips att själv addera fransar eller små ”tassels”. Experimentera med färger och material för olika uttryck. Och skulle du sedan tröttna så är de lätta att plocka bort igen.

 

Geometriska former & grafiska mönster

Geometriska former och grafiska mönster slutar aldrig att vara populära. Men i vår är de mer populära än någonsin och vi hittar mönstren både på tapeter och textilier och som geometriska föremål. Vi leker med grundformerna från modernismen – klot, pyramid, kub, cylinder och rätblock. Många av mönsterbilderna är uppbyggda av cirklar, kvadrater och romber och mönstren är ofta symmetriska. Formerna är enkla och avskalade och har ett eget, tydligt uttryck. Våga experimentera med mönster, färger och former. Är du osäker på hur du bäst blandar olika mönster så välj samma färgskala men olika mönster. Då blir resultatet levande, utan att kännas fel och heltokigt.

 

LÄS MER: Förra veckans trendspaning hittar du här! 

 

hildurlitenHildur Blad bloggar på My Home och har jobbat heltid med inredning i 15 år. Du har väl inte missat hennes blogg Fixaodona?