My home / Inspiration / Trend / Trendspaning inredning vecka...

Trendspaning inredning vecka 12: Matt & beige

Varje vecka listar My Homes bloggare Hildur Blad det viktigaste som hänt i inredningsvärlden. Här är hennes trendspaning för veckan som gått.

Av: Hildur Blad

Sängen i centrum

Sover du gott sägs du få både ökad livskvalitet, bättre minne och koncentration. Så bra, vem vill inte sova gott då?! Sängen och sovrummet har verkligen hamnat i fokus den senaste tiden. Utbudet av sängkläder har ökat rejält och det mest trendriktiga materialet för sängkläder; linne finns nu i många olika färger och modeller. Hemtex har precis lanserat kollektionen Paris, please! tillsammans med illustratören Lovisa Burfitt där hennes illustrationer bland annat pryder sängkläder. Och i veckan kunde vi läsa om att Ikea i april uppgraderar hela sitt sängsortiment. Dessutom erbjuder de nya sängben för att du själv ska kunna skapa en ny stil på din säng. Är du sugen på att uppdatera din befintliga Ikea-säng och skapa pricken över i – spana även in Pretty Pegs.

 

Helmatta ytor flyttar ut

De senaste åren har trenden varit att alltfler målar sina väggar inomhus med en helmatt färg. Det kan vi se både när det gäller utbudet samt utvecklingen av helmatta väggfärger.
Men nu har den matta färgtrenden även smittat av sig utomhus. En matt fasadfärg är något som alltfler efterfrågarr det är dags att bygga nytt hus. En matt fasadfärg lämpar sig dessutom extra bra till mörkare kulörer, såsom svart och grått, vilket blivit allt mer populära färger inom modern arkitektur. Har du tänkt på att fasadfärg egentligen inte handlar om färgsättning och kulör? Färgen är nämligen ditt hus främsta skydd mot väder och vind. Därför är det viktigt att få till kombinationen kvalitet, kulör och känsla. Och lagom till utemålar-säsongen lanseras flera nya färgkvalitéer, från olika tillverkare – alla med den gemensamma nämnaren matta ytor.

 

Beige

Grått har blivit det nya vita – en riktig baskulör. När det är dags att göra om där hemma och basen ska vara neutral – då är det många som väljer grått. Men nu håller det på att hända saker. En uppföljare och ersättare till det gråa är på ingång. Beige toner. Det syns tydligt på det pressmaterial som levererats senaste tiden, där brunt och beige hamnat i fokus. Bruna och beiga toner är dessutom vackra att kombinera med grått för en mjuk och lite rustik känsla. Perfekt lösning för dig som fallit för det gråa och vill addera värme men samtidigt behålla den nedtonade känslan. Kommer du ihåg slutet av 1990-talet och början av 2000-talet då caffe latte- och sandfärgade kulörer var givna alternativ att färgsätta sina väggar med? Nu är färgskalan på väg tillbaka på såväl väggar som inredningsdetaljer.

 

LÄS MER: Förra veckans trendspaning hittar du här! 

 

hildurlitenHildur Blad bloggar på My Home och har jobbat heltid med inredning i 15 år. Du har väl inte missat hennes blogg Fixaodona?