My home / Inspiration / Trend / Trendspaning inredning vecka...

Trendspaning inredning vecka 13: Suddigt i blått

Varje vecka listar My Homes bloggare Hildur Blad det viktigaste som hänt i inredningsvärlden. Här är hennes trendspaning för veckan som gått.

Av: Hildur Blad

Vårt nya favoritrum – badrummet

Badrummet har blivit vårt nya favoritrum. samma sätt som allt fler budgetrenoverar sitt kök pekar trenden åt att vi gör samma sak med vårt badrum. Med ett hektiskt liv är det många som längtar efter ett rum där man kan koppla av och hämta ny energi. Men samtidigt vill vi sätta vår personliga prägel och skapa en rumskänsla. Denna spirande trend har badrumsleverantörerna tagit fasta på och erbjuder därför hela koncept där du själv kan bygga ihop din egen, unika möbel som både fixar förvaringen och speglar din stil.
I veckan lanserade Aspen Bad ett nytt badrumskoncept med inspiration från bilbranschen. I tre enkla steg kan du själv anpassa och kombinera dina egna badrumsmöbler och som precis när du köper bil välja modell och utrustningsnivå – utan att behöva kompromissa med kvaliteten.

Tunna linjer och silhuetter

När det gäller trender brukar man prata om motreaktioner och pendeleffekter. Det ser vi exempel på hela tiden, inom alla branscher. Just nu ser vi hur det rustika med sina ofta grova former möts av det enkla och avskalade. Tunna linjer, silhuetter och grafiska, geometriska former tar en allt större plats. Det stämmer väl med Frida Ramstedts trendspaning till My Home-magasinet tidigare i år under rubriken årets soffbord: ”Ska du köpa nytt soffbord under 2016 – satsa på glasbord, gärna med svartlackat stag och geometriskt formade och pulverlackade stålrörsben”. Addera dessa avskalade möbler och inredningsdetaljer i en stökig miljö för att skapa en känsla av ordning och en fokuspunkt bland alla föremål i olika stil.

 

Suddigt i blått

Blå toner brukar alltid få en uppsving under den varmare delen av året. Men 2016 är det blått mest överallt, oberoende av årstid. Blå toner sägs skapa en känsla av svalka, lugn och stillhet, och det lär också vara en färg som får oss att andas lugnare och blinka mer sällan. Så, blått passar minst lika bra till sommarens semesterliv som till sovrummet. En mönsterbild som vi ser mycket av just nu är de suddiga konturerna och färger som flyter ut. Nytt känns de shibori-inspirerade mönsterbilderna. Shibori är en japansk färgningsteknik r man knyter och doppar ett tyg för att skapa olika mönsterbilder. En teknik som tidigare mest förkommit inom mode. Men nu hittar vi mönstret även på inredningstextilier. Under Formex i januari kunde besökarna själva pröva att göra sina egna shibori-mönster, under ledning av Handarbetets Vänner.

 

LÄS MER: Förra veckans trendspaning hittar du här! 

 

hildurlitenHildur Blad bloggar på My Home och har jobbat heltid med inredning i 15 år. Du har väl inte missat hennes blogg Fixaodona?