My home / Inspiration / Trend / Trendspaning inredning vecka...

Trendspaning inredning vecka 18: Varmt & personligt

Varje vecka listar My Homes bloggare Hildur Blad det viktigaste som hänt i inredningsvärlden. Här är hennes trendspaning för veckan som gått.

Av: Hildur Blad

Från kallt till varmt

Om vi tittar på kulörtrenderna som helhet så har vi under en lång tid omgivits av mestadels kalla kulörer. Då i synnerhet de svala blåa och gröna tonerna – ofta kombinerat med grått. Men nu håller något på att förändras, vilket syns allt tydligare. Ett tecken är att de kallt gråa tonerna och svart fått sällskap av varmt gråa kulörer, beige, brunt och nude när det gäller basen. Och som ersättare till blått och grönt hittar vi brända toner i rött och gult. Terrakotta och falurött kompletteras med vinrött och plommon. Vill du åstadkomma en lättare, luftigare känsla kombinerar du de brända tonerna med ljusa, smutsiga pasteller. Gillar du den mustiga färgskalan men vill bryta av med en kall kulör kombineras de brända tonerna med fördel med mörkt blått.

 

Personligt + hållbart

Att inreda personligt har varit en av de mest övergripande inredningstrenderna de senaste åren. Nu håller personlig inredning på att knytas ihop med att inreda hållbart.
I veckan avslöjades trendtemat för höstens upplaga av Formex. I augusti är temat Nordic Me – ett tema som handlar om att bli personlig och gå tillbaka till den man verkligen är. Att uttrycka sig genom att designa sin egen värld och välbefinnande. Vi vårdar oss själva och världen vi har runt oss och konsumerar medvetet.
Begreppet hållbart har definitivt hamnat högt upp på listan över viktiga aspekter när vi inreder våra hem och hur vi lever våra liv. Och nu kan vi dessutom se en trendkoppling mellan att inreda personligt och hållbart.

 

Personligt + flexibel 

Att inreda personligt sammanknippas ofta med många och mindre föremål som på ett eller annat sätt visar vem du är och vad du har för intressen. Många har dock insett att det är lättare sagt än gjort att inreda personligt på ett snyggt sätt. Det är inte bara att blanda gammalt och nytt och hålla tummarna för att allt det du gillar passar bra ihop. För att skapa förutsättningar att inreda personligt är flexibla möbler till stor hjälp. Då är en liten hylla perfekt för att samla ihop alla små och udda prylar samtidigt som du visar vem du är utan att det blir en enda röra. 

Två hyllor som förenar båda dessa behov och användningsområden är nya hyllsystemet Pythagoras och den lilla extrahyllan Navet Clamp Tray.

 

LÄS MER: Förra veckans trendspaning hittar du här

hildurlitenHildur Blad bloggar på My Home och har jobbat heltid med inredning i 15 år. Du har väl inte missat hennes blogg Fixaodona?