My home / Inspiration / Trend / Trendspaning inredning vecka...

Trendspaning inredning vecka 19: Ljusa träslag & uppdaterad uteplats

Varje vecka listar My Homes bloggare Hildur Blad det viktigaste som hänt i inredningsvärlden. Den här veckan spanar hon in sommarens trender – och vad som väntar i höst.

Av: Hildur Blad

 

 

Avslappnat sommarliv

Det syns att sommarvärmen slagit till. Mailboxen och webben har de senaste dagarna fyllts av inspirationsbilder och produkter för utelivet. Vi lägger ett större fokus på utsidan av vårt boende än vi gjort på många år och alltfler längtar efter ett avslappnat sommarliv på hemmaplan. Semestra hemma – men känn dig som borta är temat för Åhléns senaste kampanj. De inspirationsbilder vi ser just nu känns avslappnade, tillåtande, personliga och utan massa måsten. Perfekt för dig som helst vill slappa eller för dig som gillar DIY-projekt. Längtar du efter färg? Växter och textiler fungerar fint som färgklickar. Men vill du hellre sätta färg på de gamla utemöblerna så finns alla möjligheter att skapa något personligt. Det mesta går faktiskt att måla, bara man gör underarbetet ordentligt.

 

 

Hamamhandduk – ny favorit

Linne är ett material vi sett mycket av en tid tillbaka, men än mer av den varan blir det nu när vi närmar oss sommartider. Det skrynkliga linnet tillför en härligt avslappnad, sval och somrig känsla. Samma sköna känsla kan du få vid sommarens bad och utflykter med en hamamhandduk. Dessa handdukar har tillverkats i Turkiet i århundraden och det som kännetecknar den traditionella hamamhandduken är att den är högabsorberande och torkar fort, trots att den är så tunn. Den passar lika bra som handduk eller filt. Eftersom den dessutom väger lite, är lätt att rulla ihop och tar liten plats passar den perfekt i sommarväskan. Den tunna handduken med fransar har inspirerat till många av de badlakan och plädar i hamam-kvalité som du välja och vraka bland i sommar.

 

 

Stort i höst: Ljust trä och keramik  

Det kan ju tyckas galet, att lagom till sommaren är på ingång så presenteras höstens nyheter. I slutet av maj arrangeras pressdagar för att visa vad som kommer dyka upp i butikerna i höst och i mitten av juli börjar faktiskt några av höstens nyheter redan packas upp i butikerna. Ljust trä och keramik är två material vi ser mycket av redan nu och som kommer att synas ännu mer av i höst. Norrgavel lanserade i veckan sina sommarbilder innehållande ljust trä, spånkorgar och en ny porslinsserie med små färgstänk. Tittar vi på hösten hos Lagerhaus bjuder även den på en ny porslinsserie med små färgstänk och spånkorgar i olika storlekar. Så, ska du besöka loppisar i sommar kan det vara läge att spana in gammal keramik och spån- och näverkorgar.

 

LÄS MER: Förra veckans trendspaning hittar du här 

 

Hildur - spaning
Inredaren Hildur Blad.

Hildur Blad bloggar på My Home
och har jobbat heltid med inredning i 15 år.
Du har väl inte missat hennes blogg Fixaodona?