My home / Inspiration / Trend / Trendspaning inredning vecka...

Trendspaning inredning vecka 8: Löv & 70-tal

Varje vecka listar My Homes bloggare Hildur Blad det viktigaste som hänt i inredningsvärlden. Här är hennes trendspaning för veckan som gått.

Av: Hildur Blad

 

Löv

Att naturen är en stor inspirationskälla till hur vi inreder är på intet sätt nytt, inte heller något övergående. Något man också konstaterade med trendutställningen ”Nature is here for good” på Stockholm Furniture & Light Fair häromveckan.
Men även om naturen är en stor källa till inspiration så förändras hela tiden uttrycken. Tidigare har det i första hand varit naturens material och naturliga färgskalor som inspirerat. Nu håller det på att hända något på den fronten. I vår ser vi att löv och dess form hamnat i fokus, både i form av produkter och som mönsterbilder. Det finns alltid två sidor av samma mynt – precis likadant är det när vi ser på inredning. När vi pratar om mönsterbilder och former så finns det två olika stilspår – exotiskt, starka kulörer och lite smågalet eller naturligt nedtonat.

 

Keramik

I min trendspaning för 2016 som man kunde läsa i första numret av My Homes pappersmagasin så skrev jag om att vi måste blicka bakåt för att se vad som påverkar inredningstrenderna framöver. En tidsperiod som vi börjat bekanta oss med inom inredningen är 70-talet som sakta smyger sig in. Ett exempel är keramiken som syns på många av bilderna som släppt senaste tiden där den bruna keramiken agerar rekvisita och känsloskapare. Så, ge dig ut och loppisfynda keramik – här finns fynd att göra!
För att få föraningar kring vad som är på ingång inom inredningsbranschen – både när det gäller färgskalor, mönsterbilder, föremål och former – titta på vad som händer inom modevärlden. Där har 70-talet varit i närvarande ett bra tag.

 

 

 

Stylisten i fokus

Precis som jag nämnde i förra veckans spaning får vi ofta läsa om samarbeten mellan olika företag och varumärken. En annan form av samarbete är det som sker mellan stylister och uppdragsgivare där stylisten fått en alltmer framträdande roll. Ett exempel på detta är utställningen ”Designer of the Year” på ArkDes (öppen tom 28:e februari) som curerats av Lotta Agaton, en föregångare och inspirationskälla inom stylistyrket.
Fler exempel på stylistens allt viktigare roll är senaste veckans nyheter att mäklarbyrån Bjurfors gör ett exklusivt samarbete med inredningsstylisten Emma Fischer (@styledbyemmahos) och att Daniella Witte precis startat upp ett konceptstyling & foto-uppdrag tillsammans med med Bolaget Fastighetsförmedling. Bildens roll i designindustrin blir allt viktigare och när det ska säljas bostäder är styling och presentation A och O.

 

LÄS MER: Förra veckans trendspaning hittar du här! 

 

hildurlitenHildur Blad bloggar på My Home och har jobbat heltid med inredning i 15 år. Du har väl inte missat hennes blogg Fixaodona?