My home / Okategoriserade / My Homes bloggare...
I SAMARBETE MED IKEA, RUM 21 och ROYAL DESIGN

My Homes bloggare inreder med vårens trender 2016

My Homes bloggare Pella Hedeby och Hildur Blad fick samma uppdrag: skapa ett rum med vårens trender. Resultatet? Två helt olika tolkningar av våren 2016. Här kan du titta in i rummen!

Foto: Emma Mattsson

Pella Hedeby: Naturlig känsla är A och O
TeaserPella-980x2
Pella Hedeby är inredningsstylist och bloggar på My Home. Läs hennes blogg här.

 1. Våren 2016 bjuder på flera trender. Vilka hittar man i din tolkning?
– Jag gör en personlig tolkning som är väldigt mycket ”jag”. Där en naturlig känsla i material och strukturer är A och O. Jag tror att vi kommer att få se nättare former och mindre rustikt och industriellt framöver. Men i ett verkligt hem sker inte stilförändringar så abrupt utan vissa delar fasas ut och nya adderas. Jag har valt att blanda in vintagedetaljer för en skön värme och valt de industriella ”Jielde”-lamporna som ger inredningen en skön karaktär. Därtill har jag adderat nättare former, så som Domo Designs soffbord och Menus stolar ”Afterroom” till mitt arbetsbord. Färgskalan går i ljust grå nyanser, med svart kontrast och accenter i vårblått och puder.

2. Du blandar designklassiker med budgetköp. Hur skapar man en bra mix hemma? 
– Det är viktigt att blanda proportioner och material för att hemmet ska kännas levande och avslappnat. Att köpa ett helt möblemang i samma stil och design känns ofta väldigt stelt och uppstyltat. Jag utgår alltid ifrån en bra bas med enkla former och adderar detaljer med mer karaktär. Lampor och stolar är till exempel tacksamt att jobba med för att sätta stilen. Leta vintage och blanda upp med nytt. Nu finns det ett brett utbud av bra inredning i alla prisklasser att utgå ifrån. Undvik att skapa ett hem fyllt med ”designkopior” och billiga look-a-likes. Lägg hellre pengarna på en lite dyrare detalj som du drömt om som får toppa en enklare bas.

3. Vad kommer du själv addera till ditt hem i vår?
– Vi ska investera i ett nytt matbord. Jag drömmer om ett vitt, nätt bord i italiensk design som ska balansera upp våra trästolar och rustikare inslag hemma. Och vårkvistar. Magnoliakvistarna har redan kommit. Älskar den där tidiga spirande vårkänslan som de skapar hemma. När vi kommer längre fram i vår byter jag ut det mörkgrå sänglinnet mot ljusare dito för att ge sovrummet ett lyft. Jag velar fortfarande om det ska bli linne eller påslakan i mjukaste bomull med t-shirtkänsla …

 

 

Hildur Blad: Flera trender bakas ihop till helhet
TeaserHildur-980x2
Hildur Blad är inredare och bloggar på My Home. Läs hennes blogg här.

Vilka av vårens trender hittar man i din tolkning?
– Flera av trenderna som bakats ihop till en helhet. Först och främst färgskalan med blått, grönt och inslag av rosa och gult,  förutom basen i grått och svart. Basen är dämpad, med mer kulörta inslag av blått – en av färgsättningstrenderna framöver. Linjerna är tunna och lätta. Krom, spegelglas och glas. Stänkmålat. Perforerad metall. Känslan är grafiskt avskalad. 

Den blå och gröna färgskalan kommer väldigt starkt. Hur adderar man enkelt den här trenden till  sitt hem?
 – För det gröna rekommenderar jag att addera växter i första hand. Textilier är en klassiker som lätt tillför en ny färgskala i ditt hem. Annars är jag väldigt mycket för att måla. Måla om en befintlig möbel eller en del av en vägg. Det tillför mycket för känslan utan att det behöver bli varken särskilt dyrt eller svårt. 

Vad kommer du själv addera till ditt hem i vår?
– Jag kommer nog faktiskt inte addera särskilt mycket i mitt hem i vår,  förutom växter. Och en ny soffa, om jag hittar nån som både smaken och plånboken gillar.