My home / Okategoriserade / Så fixar du...
KASTANJ MÖTER KÖRSBÄR! Att ta in vårkvistar och driva dem i blom är en rolig sport! Här grönskar kastanj och fågelkörsbär.

Så fixar du vårkänslan!

Strunta i om det är kallt, grått och blött utanför fönstret. Här kommer tipsen på hur du får äkta vårkänslor inne!

Av: Emma Olevik Foto: Annika Christensen

Så lyckas du med vårkvistarna:

• Lägg kvistarna i ett ljummet vatten­bad ett par timmar direkt efter att du tagit in dem. • Gör en ordentlig snittyta, minst 4–5 centimeter, och skala av barken kring snittytan så suger kvisten lättare vattnet. • Duscha kvistarna i badkaret varannan dag. Passa också på att byta vatten i vasen då. • Ställ gärna kvistarna svalt under natten.

 

Släng inte kruklökarna!

Under våren är det lätt att samla på sig en hel del ”köpe-lökar”. Butikerna är fulla av färdiguppdrivna krokusar, pärlhyacinter, tulpaner och narcisser som är superfina i vårens arrangemang både inne och ute. Men sen då, när blommorna vissnat? Släng för all del inte lökarna! Du kan plantera dem rätt ner i trädgården, såvida du inte fortfarande har tjäle i jorden, då kan du vänta lite till. Gör så här: Plantera lökarna ungefär tre gånger så djupt som de är höga. Att ge dem lite extra näring vid planteringen, exempelvis i form av benmjöl, skadar inte. Nästa år har du vacker blomning i rabatten!