My home / Okategoriserade / Trendiga fjäderlampan –...
Foto: Anna Hedén.

Trendiga fjäderlampan – så gör du den själv!

Den är höstens stora it-pryl och syns i vart och vartannat hem. Fjäderlampan är här för att stanna, men vad många inte vet är att det är busenkelt att göra en egen variant. Kolla in tipsen här!

Den har ploppat upp på inredningsbloggar och instagramkonton överallt i höst. Fjäderlampan har bokstavligen invaderat våra hem. Nu har har flera inredningsbloggare tagit trenden vidare och gjort om sin gamla rislampa, som fortfarande kan köpas IKEA, och klätt den med fjädrar som finns att köpa i hobbyaffärer. 

 

 

Inredningsbloggaren Anna Hedén delar med sig av sina tips för den som vill göra sin egen version av den trendiga lampan. 

 
Du behöver:

Vita fjädrar ca 1000 gram
Limpistol och lim till den 
Kina lampa i papp 
En grov synål
En bricka
Sax
Snöre att hänga upp lampan i när du fäster fjädrar.
Förlängningssladd till limpistolen.

 

Foto: Underbarasaker.blogg.se

 

Bloggaren Underbarasaker väljer att fästa sina fjädrar på en lampskärm istället.  Väljer man en lampskärm behöver den inte vara rund, du kan ju använda vilken form på lampskärm du vill och fästa fjädrar på dem. 

 

Så här gör du:

1. Börja med att ta fram alla sakerna. Det är bra att ha limpistolen på en bricka, då hamnar överblivet lim på den och inte bordet.

2. Börja nu med att göra hål på under sidan på lampan med ca 3-4 cm mellan rum. 

3. Innan du börjar limma fjädrarna välj ut dem som ser bäst ut. Om vissa är längre än andra, klipp dem i en passande längd, ca 5-8 cm.

4. Innan du börjar tänk på vilket håll fjädrarna är böjda åt, välj ifall de ska böja sig utåt eller inåt. För att få ett fint flow i lampan rekommenderas att de böjs inåt

5. Lägg en liten limplupp vid hålet och fäst fjädrarna och fortsätt så tills botten är täck med fjädrar.

6. Häng sedan upp lampan i ett snöre och fortsätt fästa fjädrar. När du hänger upp lampan blir det lättare att komma åt och jobba. Sen är det bara att fortsätta med limpistolen och fjädrarna tills lampan är täckt. 

 

Om du inte har tålamodet eller orken att göra din egen fjäderlampa kan du snabbt och enkelt klicka hem dem i vår shop.

 

 

LÄS MER: kolla in årets bästa julklappar!