My home / Okategoriserade / Trendspaning inredning vecka...

Trendspaning inredning vecka 20: Träpanelen är tillbaka

Varje vecka listar My Homes bloggare Hildur Blad det viktigaste som hänt i inredningsvärlden. Den här veckan spanar hon in en nygammal favorit och hur vi serverar sommarens drycker och desserter.

Av: Hildur Blad

Glasburkar – nu överallt

 

Nu syns de överallt – glasburkarna. Kanske hänger det ihop med ett ökat intresse för att plastbanta våra hem? Att plastbanta, innebär precis som namnet avslöjar, att man rensar ut plastföremål hemma eftersom de kan innehåller skadliga kemikalier. 
Tidigare har vi mest förknippat glasburkar med konservering av mat och förvaring. Men sedan något år tillbaka har vi sett dryck serveras ur glasflaska med sugrör. Nu är det dags även för efterrätten och frukostyoghurten att serveras ur glasburk. När det gäller glasprodukter till köket är det ofärgat glas som gäller.

 

 

Väggpanel – tillbaka i trendig tappning

 

Har du lagt märke till panelväggarna som dyker upp både här och där? Ja, nu syftar jag inte i första hand på den klassiska furupanelen eller pärlsponten utan när hela eller delar av en vägg kläs med ett ramverk och speglar. Med flera trender inspirerade av dåtid är det logiskt att några av den tidens favoriter återkommer i uppdaterad form. Som i det här fallet väggpanelen. I dagarna lanserade inredningsbutiken Grandpa tillsammans med Alcro en ny färgkarta bestående av fyra kulörer i trendriktig färgskala. Givetvis återfanns en bröstpanel i inspirationsbilderna. Även Ellos bjuder på en bröstpanel i modern och avskalad form som du lätt kan göra själv och som kan tillföra det lilla extra i ett rum. Vill du inte snickra själv så finns det idag ett antal färdiga lösningar att välja bland.

 

 

 

Naturen har flyttat in för att stanna

Det tål att upprepas – inslag av natur både i form, färgskala och materialval är något som kommer att vara trendigt ett bra tag till. Eller ja, det naturliga blir aldrig ute, utan enbart mer eller mindre populärt sett ur ett trendperspektiv. Men just nu kan vi alltså sätta bocken framför ”mer populärt”. Forskning har dessutom visat att naturen har flera positiva effekter på vår hälsa, även när vi inte har möjlighet att ta oss ut. Att titta på en bild föreställande ett naturmotiv sägs kunna minska stress. Låt naturen flytta in – klä väggen med en fototapet. Addera möbler och inredningsdetaljer i naturfärgat trä, skinn och glas. Formerna tillhörande denna trend är enkla och avskalade, men med stor omtanke om de små detaljerna. Anamma den naturliga trenden och du skapar något som håller över tid.

 

LÄS MER: Förra veckans trendspaning hittar du här 

 

Hildur - spaning

Hildur Blad bloggar på My Home
och har jobbat heltid med inredning i 15 år.
Du har väl inte missat hennes blogg Fixaodona?