My home / Okategoriserade / Trendspaning inredning vecka...

Trendspaning inredning vecka 23: Bredd + cred=sant

Varje vecka listar My Homes bloggare Hildur Blad det viktigaste som hänt i inredningsvärlden. Den här veckan spanar hon in samarbeten mellan bredd & cred och guidar oss till Nordic Déco.

Av: Hildur Blad

 

Ljust trä tar täten i nya naturtrenden

 

Jag har rapporterat flera gånger under våren om att trenden med trä och naturmaterial är fortsatt stark. Art Déco-trenden med sina tunna eleganta linjer, mycket färg och blanka material pockar också på uppmärksamhet, men ligger ändå i lä jämfört med den naturliga trendens popularitet med mycket träkänsla (oftast ljust trä), skinndetaljer, skogsmotiv och softa färgskalor. Det är väl helt enkelt så att vi nordbor tilltalas mer av både materialen och färgskalan som vår natur bjuder på. LAGERHAUS hakar på naturtrenden och lanserar produkter som hjälper dig att organisera och hålla iordning när vardagen återvänder i höst. I veckan släpptes inspirationsbilder på nyheterna som lanseras i mitten av augusti. Nykomlingen Melo Studio visade i veckan också bilder på de senaste nyheterna. Ljust, naturligt, avskalat och enkla former – med mycket känsla.

 

Natur + Art Déco=Nordisk Déco

 

Förra veckan närvarade jag på en trenddag med ColourHouse där jag fick lyssna till föreläsare från Sydney, New York och London som berättade om trenderna hösten/vintern 2017/18. Som alltid så är det flera trender som löper parallellt och det finns inga riktiga gränser mellan de olika trenderna. Man kan heller aldrig säga att nu, nu är trenden passerad eller nu är den här. Trender och tendenser rör sig sömlöst och flyter i varandra. Men om jag ska gissa vad som kommer att falla flest i smaken och som vi redan börjat se tecken på så är det den naturliga och avskalade trenden med beige och brunt som baskulör. Höstens färgskala är varmare än vi tidigare sett och färgsättningarna är allt oftare ton i ton mixat med svart och vitt för kontrast och inslag av metaller för en lyxig känsla. I höst ser vi en mix mellan naturtrenden och Art Décon – jag kallar det Nordisk Déco.

 

 

Samarbeten mellan bredd & cred

 

En stor trend och en allt vanligare företeelse är alla de samarbeten mellan olika företag och personliga varumärken som lanseras ett efter ett. En del samarbeten är mer väntade och logiska än andra. En del är förvånande och förbryllande medan en del får en att reagera överraskande och extra positivt. Ikea är ett av företagen som den senaste tiden radat upp samarbete efter samarbete med välkända och erkända formgivare. I veckan släpptes nyheten att de startar ett samarbete med danska HAY och brittiska Tom Dixon. En annan nyhet på temat samarbete är det som sker mellan Orrefors och Per Moberg. I veckan släpptes nyheten att de tagit fram en serie glas tillsammans som lanseras i september.

 

LÄS MER: Hildur Blads tidigare trendspaningar hittar du här

 


Hildur - spaning

Hildur Blad bloggar på My Home 
och har jobbat heltid med inredning i 15 år. 
Du har väl inte missat hennes blogg Fixaodona?